Mehmed Baždarević: Vranješova tetovaža mi ne smeta

Dušan Repija
Mehmed Baždarević: Vranješova tetovaža mi ne smeta

Sarajevo - Reprezentativac BiH, Banjalučanin Ognjen Vranješ, pojavio se na okupljanju "zmajeva" sa tetovažom u obliku granica Republike Srpske na desnoj ruci i odmah "zapalio" društvene mreže. Velika većina komentara odnosi se na to da fudbaler ponikao u Borcu mora odmah da napusti reprezentaciju.

Juče se gotovo nijedan sajt nije bavio jednom od najvažnijih utakmica BiH u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine protiv Izraela (12. jun), jer su mediji otkrili spornu tetovažu u trenutku kada se slikao sa fanovima reprezentacije na okupljanju na Ilidži. Defanzivac turskog Gazijantepspora, koji je nosio dres BiH i na Svjetskom prvenstvu u Brazilu prošle godine, juče se nije javljao na pozive, ali je u njegovu odbranu stao selektor Mehmed Baždarević. Čovjek koji je od juče pod velikim pritiskom i kojem uglavnom bijesni navijači iz FBiH poručuju da odmah Vranješa odstrani iz reprezentacije zbog "nepoštovanja države čiji dres nosi" spušta loptu na zemlju i odgovara da ga interesuje samo ono što se dešava na terenu.

- Vranješ je primjer pravog profesionalca na terenu. Sve ostalo za mene nije važno, bitno mi je da se dobro pripremimo i da savladamo Izrael u ključnoj utakmici kvalifikacija za odlazak na Evropsko prvenstvo. Ukoliko vas zanima nešto u vezi sa taktikom i onim što se odnosi na igru, mogu da vam odgovorim, a za sve ostalo više nemam komentar - rekao je Baždarević.

Vranješ je uz Zvjezdana Misimovića posljednjih godina  najstandardniji reprezentativac BiH iz Republike Srpske i nikada do sada nije imao problema sa navijačima ni selektorima, koji su u njemu vidjeli pouzdanog defanzivca spremnog da ispuni sve zadatke. Vjerovatno nije ni sanjao da će tetovažom privući toliku pažnju, ali je u BiH očigledno potrebno malo kako bi preko noći jedan od ljubimaca postao omražena ličnost. Vranješ je u dresu "zmajeva" do sada odigrao 16 utakmica, a učestvovao je i u prvoj pobjedi BiH na svjetskim prvenstvima, pošto je nastupio u meču protiv Irana (3:1) u Brazilu. U reprezentaciji je od 2010. godine, a dvije godine ranije debitovao je za mladu selekciju.

 

Braća u reprezentaciji

Pored Ognjena Vranješa, selektor BiH Mehmed Baždarević za meč sa Izraelom u reprezentaciju je pozvao i njegovog starijeg brata Stojana. Biće to prvi put da u reprezentaciji BiH nastupaju rođena braća. Stariji Vranješ je poslije Borca igrao u rumunskim klubovima Panduri i Kluž, zatim je nosio dres Vojvodine, a trenutno sa uspjehom brani boje poljskog prvoligaša Lehije iz Gdanjska.

 

Komentari

Društvene mreže juče su preplavili uglavnom negativni komentari o tetovaži Ognjena Vranješa, a izdvajamo neke.

- Kajat će se kad mu dođe iz g....e u glavu... BiH će biti cijela, po cijenu života svih Bosanaca i Hercegovaca koji je smatraju svojom domovinom, jednom jedinom.

- Evo sad konstruktivno. Svi se slažemo da je RS genocidna tvorevina, svi se slažemo da je Vranješ napravio glupost!

- Nije problem postoji li RS, znamo mi da postoji. Vranješ kao privatno lice može tetovirati šta god hoće, ali kao reprezentativac BiH, neko ko brani njene boje i predstavlja je u svijetu ne može cijepati tu istu državu na svojoj ruci.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana