Maletić razmišlja o operaciji

Darko Pašagić
Maletić razmišlja o operaciji

Banjaluka - Iskusni fudbaler Borca Darko Maletić ovih dana bije bitku koja nema veze sa zelenim terenom.

Povreda tetive, koju je vukao dobar dio drugog dijela prvenstva, a koju je "potvrdio" u posljednjem kolu Premijer lige BiH protiv Viteza, razlog je da se što prije mora odlučiti da li će biti operisan ili ne.

- Postoje dvije opcije. Prva je da se podvrgnem hirurškom zahvatu i ako bude sve u redu, za otprilike mjesec i po bih se vratio na teren. Druga je da odustanem od operacije, ali bi onda fudbal, pa i onaj rekreativni, za mene bio samo prošlost. Još uvijek razmišljam, a konačnu odluku moraću da donesem veoma brzo. Ovo je za mene veoma neobična situacija, jer u cijeloj karijeri nisam imao ozbiljnije povrede - naglasio je Maletić.

Povreda možda ne bi bila obnovljena da Maletić u posljednjem kolu prošle sezone nije praktično na vlastitu odgovornost zaigrao u ključnom duelu za opstanak Borca. Bio je asistent kod oba gola Banjalučana, a onda u 58. minutu tetiva više nije izdržala. Izlazak kapitena poremetio je "crveno-plave", koji do kraja nisu uspjeli da savladaju gostujućeg golmana i selidba u niži rang bila je neminovna.

- Znao sam šta Borcu i Banjaluci znači duel sa Vitezom. Stisnuo sam zube, ali nisam izdržao do kraja. Ne želim da razmišljam šta bi bilo da nisam zaigrao. Htio sam pomoći voljenom klubu i zato sam igrao - nastavio je Maletić.

Bez obzira na to hoće li se vratiti na teren ili ne, hoće li biti u ekipi Boraca ili neće, svjestan je da "crveno-plave" očekuje izuzetno težak zadatak u želji da se vrate među premijerligaše.

- Činjenica da su zbog smanjenja elite BiH iz lige ispala četiri kluba, koja će se naredne sezone takmičiti u Prvoj ligi Republike Srpske, govori da će to biti izuzetno neizvjesno takmičenje. Slavija, Rudar Prijedor i zvornička Drina, baš kao i Borac, žele da se ekspresno vrate u viši rang, a pored njih, tu su uvijek jaka Kozara, Tekstilac, dobojska Sloga, Mladost iz Velike Obarske. Ne smiju se zaboraviti ni Sutjeska, Podrinje, a nisu za potcijeniti ni Zvijezda 09 i šamački Borac. Svi će željeti da skinu naš skalp. Nadam se da ćemo se, sa mnom ili bez mene, uspjeti vratiti u Premijer ligu - dodao je Maletić, koji ugovor sa Borcem ima do kraja 2016. godine.

Donatorsko veče

Predsjednik Borca Dejan Kusturić istakao je da je na račun kluba uplaćeno više od 200.000 maraka poslije donatorske večere održane na Gradskom stadionu.

- To nije konačna cifra i očekujemo da se ona narednih dana poveća. Stvarni iznos koji će biti uplaćen trebalo bi da znamo sredinom sljedeće sedmice, odnosno 1. jula - istakao je Kusturić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana