Lončar samo igrač Borca

Milan Zubović
Lončar samo igrač Borca

Banjaluka - Iako je bilo najavljeno da će Srđan Lončar kao trener-igrač voditi ekipu Borca, do toga neće doći jer je on odbio ponudu pa je ostao "samo" kapiten kluba koji su proteklih dana potresale velike nesuglasice koje su rezultovale ostavkom trenera, direktora te pojedinih članova Upravnog odbora i Skupštine.

Do pobjede u Foči protiv Sutjeske Banjalučane je sa klupe predvodio doskorašnji pomoćnik Bojana Božića, Marko Taušan, koji ujedno vodi juniorsku ekipu. On bi na toj poziciji trebalo da ostane do kraja sezone za kada je najavljena promjena kormilara i dolazak iskusnijeg stručnjaka.

- Odbio sam ulogu trenera jer želim samo da se posvetim igri. Vodio nas je Taušan i bilo je dobro nakon svega što se desilo, kao i nervoze na treninzima. Bila nam je potrebna jedna ovakva utakmica i pobjeda da povratimo dobru atmosferu koja je bila narušena - izjavio je Lončar.

Do bitne gostujuće pobjede stigli su poslije velike borbe, a on je bio među najefikasnijima sa 15 poena.

- Bila nam je ovo psihološki najteža utakmica do sada i sigurno je da će biti lakše igrati u nastavku sezone i planiramo napasti titulu. Evidentno je da ćemo u polufinalu plej-ofa igrati protiv Sokoca, samo što još nije poznato ko će biti drugi ili treći na tabeli, a samim tim imati prednost domaćeg terena - istakao je Lončar.

Meč sa Sutjeskom propustio je centar Sergej Pucar zbog povrede stopala koju vuče još od Nove godine i njegov nastup u preostalim mečevima do kraja sezone je pod znakom pitanja.

- Duže vrijeme imam problema sa hroničnom povredom i nikako da se oporavim. Primam injekcije i nadam se da ću to uskoro sanirati, mada postoji mogućnost da ne zaigram do kraja sezone - rekao je Pucar.

Stiže Leotar

U posljednjem kolu ligaškog dijela takmičenja Borac (17/4) će ugostiti Leotar idućeg vikenda. Trebinjci (20/1) su osigurali prvo mjesto na tabeli pa će u polufinalu igrati protiv Studenta (12/8) ili Bratunca (13/8), koji se bore za četvrtu poziciju na tabeli. Student je sinoć igrao protiv Sokoca (17/3) posljednju utakmicu 21. kola, dok će idućeg vikenda ugostiti Slaviju, a Bratunac će gostovati kod Varde HE.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana