Kapiten Banjalučana za sada ostaje u Borcu

Darko Pašagić
Kapiten Banjalučana za sada ostaje u Borcu

Banjaluka - Kapiten Borca Goran Galešić za sada ostaje na Gradskom stadionu iako je u posljednjih desetak dana imao ponude sa Kipra i Malte te iz Slovenije.

Igrač koji je ponikao u crveno-plavom dresu ljetos se vratio u Banjaluku poslije deset sezona provedenih u Sloveniji, Belgiji, Bugarskoj, Moldaviji i Rusiji te potpisao jednogodišnji ugovor. Jesenas je propustio samo jedan meč Borca u Premijer ligi, a na 17 mečeva postigao je tri gola i upisao dvije asistencije.

- Imao sam ponude kiparskog Ermis Aradipoua, Florijane sa Malte i slovenačke Hit Gorice, ali nismo uspjeli da pronađemo zajednički jezik. Posljednja je bila od Kiprana, koje sa klupe predvodi brat trenera Crvene zvezde Vladana Milojevića, Goran, međutim, odbio sam ih - rekao je Galešić.

On je naglasio da je presudio razgovor sa čelnicima Banjalučana.

- Želja svih u klubu je da se izbori plasman u Ligu za prvaka i rekli su da bi bilo dobro da ostanem i pomognem im u tim namjerama. Međutim, siguran sam da mi neće praviti probleme ako dobijem baš dobru ponudu. Prelazni rok je tek počeo i možda stigne nešto što će zadovoljiti i mene i Borac. Vidjećemo - nastavio je Galešić, koga ovih dana traže iz redova još četiri premijerligaša čija imena nije htio da spominje.

Ovaj 29-godišnjak je rekao da ostaje žal što Banjalučani u prvom dijelu sezone nisu ostvarili više.

- Sigurno je da smo na svom kontu trebali imati četiri, pet bodova više, ali nije nam se dalo. Ipak, vjerujem da možemo izboriti plasman u Ligu za prvaka u preostala četiri kola. Sve u klubu nas je ohrabrio meč protiv Širokog Brijega u kojem smo uspjeli da slavimo protiv jedne od najboljih ekipa u ligi. Šteta što možda nije bilo još koje kolo, pa da ovjerimo tu pobjedu - dodao je Galešić.

Poslije Borislava Erića i Mahira Karića redove Borca napušta i dugogodišnji kapiten Boris Raspudić, kome je istekao ugovor, a nije bio u planovima uprave za proljećne bitke.

- Praktično sam sve dogovorio sa Kozarom iz Gradiške i narednih dana trebalo bi da potpišem ugovor. To mi savršeno odgovora, jer neću biti daleko od kuće. Prije nekoliko dana po drugi put sam postao otac i ne želim da se udaljavam od porodice - rekao je Raspudić.

Pojačanja

Redove Banjalučana ove zime pojačali su Stefan Dujaković, Mahir Karić, Armin Mahović i Danijel Majkić. Čelnici kluba su u završnoj fazi pregovora sa Pericom Ivetićem iz Sarajeva, a u potrazi su za još jednim napadačem.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana