Igokea ispustila prvu meč loptu

Milan Zubović
Igokea ispustila prvu meč loptu

Beograd - Loše odigranih posljednjih pet minuta utakmice sa FMP-om koštalo je košarkaše Igokee poraza u 17. kolu ABA lige.

“Panteri” su slavili sa 87:78 i napravili veliki korak ka opstanku, čemu su se i Aleksandrovčani nadali prije ovog susreta, u kojem su ispustili prvu meč loptu, ali su i dalje u dobrom položaju pet kola prije kraja. Izabranici trenera Dragana Nikolića imali su velikih osam poena prednosti u 29. minutu, ali nisu uspjeli da mirno privedu susret kraju i jednostavno su dali trijumf domaćinu. Razloge poraza mogu da traže u očajno lošem šutu za dva poena jer su pogodili samo 15 puta iz 41 pokušaja, što je veoma slabih 36,6 odsto, dok su u ostalim statističkim parametrima bili u egalu sa ekipom iz Železnika. Trener Nikolić ni u ovom meču nije mogao da računa na krilnog centra Latavijusa Vilijamsa, dok je tokom sedmice Oliver Lafajet napustio ekipu i priliku na mjestu organizatora igre nakon dužeg vremena dobio je Darko Talić.

- Analiziraćemo našu igru u poslednjoj četvrtini, čeka nas već naredni meč sa Cedevitom. Ostalo je još pet utakmica i svaka te negde vuče, gore ili dole. Sve će se ovo zaboraviti, idemo dalje - izjavio je Nikolić.

Crvena zvezda je doživjela prvi poraz u regionalnom takmičenju nakon 16 pobjeda, a Cedevita je bila bolja na svom terenu sa 84:68.

- Igrali smo ovu utakmicu posle poraza od Valensije i mislim da nas je taj poraz i psihički i fizički malo ugušio, tako da nismo mogli reagovati - kazao je trener Zvezde Milan Tomić, koji je ponovo imao manju verbalnu raspravu sa novinarima.

Partizan je bio bolji od Mege sa 98:86 u borbi za četvrto mjesto na tabeli.

- Ne igram plejstejšn, to moja djeca igraju. Ali na kraju piše misija ostvarena. Jedini cilj je bio da to uradimo i ovo je veoma važna pobjeda za nas - rekao je trener Partizana Andrea Trinkijeri.

Zadar i Krka igrali su sinoć, dok će se večeras sastati Mornar - Cibona (18) i Olimpija - Budućnost (21).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana