“Gracije” dižu Banjaluku na noge

Nikola Lučić
“Gracije” dižu Banjaluku na noge

Banjaluka - Odbojkašice Srbije i Bugarske odigraće 7. septembra u “Boriku” prijateljsku utakmicu u sklopu priprema za Svjetsko prvenstvo u Kini, zaključeno je na sastanku Organizacionog odbora održanog juče u Banjaluci.

Prema najavama organizatora, Srbija će u Banjaluku doći u najjačem sastavu, a kada je ime protivnika u pitanju u opticaju je pored Bugarske bila i selekcija Rusije. Na kraju je izbor pao na Bugarsku, pa bi odbojkašice u Banjaluku trebalo da dođu 5. septembra i imaće dva dana priprema pred utakmicu. Prvi čovjek Odbojkaškog saveza RS Milutin Popović izjavio je da su pregovori o terminu odigravanja vođeni duže vrijeme, ali su sada dogovoreni svi detalji.

- Ovo je značajan događaj za promociju odbojke u Republici Srpskoj i veliki podsticaj daljeg razvoja ovog sporta, dugo smo se pripremali za ovakav događaj i konačno smo došli do dogovora i odgovarajućeg termina - rekao je Petrović.

On je istakao da mu je drago što Banjaluka ima čast da ugosti jednu reprezentaciju poput Srbije koja je svojim kvalitetom prethodnik godina pokazala da je među najboljim na svijetu.

- Uvijek se radujemo kada Srbija gostuje na našim prostorima, drago mi je i što ćemo imati priliku da na djelu vidimo i odbojkašice koje su prve odbojkaške korake napravile u RS, a sada su dio jedne veoma uspješne cjeline - izjavio je Popović misleći na Tijanu Bošković i Brankicu Mihajlović.

Da je ovo velika promocija za Banjaluku i Srpsku slaže se i pomoćnik ministra za porodicu, omladinu i sport Dragan Jaćimović.

  • Na veliku radost svih ljubitelja sporta, a posebno odbojke imaćemo priliku da vidimo najbolje odbojkašice Srbije u našem gradu. Zahvaljujem predsjednicima odbojkaških saveza RS i Srbije što su nam učinili čast da ugostimo reprezentaciju Srbije, vidimo njihovu snagu i poželimo im sreću na Svjetskom prvenstvu - rekao je Jaćimović.

Pripreme u Palama

Odbojkašice Srbije će jedan dio priprema za Svjetsko prvenstvo u Kini obaviti u Palama u periodu od 30. jula do 18. avgusta. Srpkinje se na Svjetskom prvenstvu koje počinje 29. septembra nalaze u grupi D, zajedno sa selekcijama Brazila, Dominikanske Republike, Portorika, Kazahstana i Kenije. Selekcija Zorana Terzića i prošlog ljeta je boravila u Palama, a kasnije otišla do samog kraja na prvenstvu Starog kontinenta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana