Finale Kupa RS: Jedinstvu 14. ili BL voleju prva kruna

Danijel Radujković
Finale Kupa RS: Jedinstvu 14. ili BL voleju prva kruna

Banjaluka - Da li će Bimal Jedinstvo 14. ili Banjaluka volej prvi put u istoriji osvojiti trofej Kupa Republike Srpske, biće poznato večeras, kada bude završeno finale između ovih ekipa, koje je na programu od 20.15 časova u Univerzitetskoj sportskoj dvorani u Banjaluci.

Domaća ekipa je već ostvarila najveći uspjeh u istoriji kada je riječ o Kupu, ali u taboru Banjaluka voleja ne žele da stanu na tome. Ulogu favorita prepuštaju ekipi iz Brčkog, ali će sve pokušati da na svom terenu dođu do trofeja.

- Jedinstvu je ovo možda najbolja ekipa od kada se takmiči. Spremaju se za Ligu šampiona, gdje igraju protiv velikog Kana. Realno, bolji su od nas, ali ne želimo se predati prije borbe. Ići ćemo na pobjedu, pokušaćemo sve što budemo mogli da trijumfujemo. Ljudski je nadati se. To što ćemo igrati pred domaćom publikom jedinim dijelom nam znači puno, a drugim se bojim da to ne bude dodatni pritisak - rekao je trener Banjalučanki Siniša Džakula.

Za sve djevojke iz domaćeg tima ovo će biti prvo finale, ali u njega ulaze sa dosta samopouzdanja, pošto su ostvarile dvije pobjede u Premijer ligi BiH u isto toliko mečeva.

- Ovo je nešto novo za moje igračice, ali nadam se da će to uspjeti iznijeti, imaju iskustva, želja i volje. Ako uđemo u meč opušteno, možemo odigrati dobro, ali bojim se da ne uđemo sa prevelikom željom i onda ne "izgorimo". Inače, djevojke slušaju, vrijedno rade i mislim da će nam publika dosta dobrog donijeti. Biće treme, na posljednja dva treninga primijetio sam da postoji pozitivna nervoza i dosta razgovaramo o tome. Dobro igramo kako smo kratko vrijeme zajedno i u principu smo svi zadovoljni i pozitivna je atmosfera. Uživamo u igranju - dodao je Džakula.

U redovima Bimal Jedinstva imaju jasan cilj, a to je odbrana trofeja koji su osvajali posljednjih deset godina.

- Moraćemo se dosta boriti protiv BL voleja jer ima kvalitet, moraćemo punom snagom ući u meč i dati sve od sebe. Ne postoji zasićenje u ekipi, a tih deset trofeja z redom je još veći motiv da se tradicija nastavi. Želimo da nižemo titule i da damo do znanja da taj rezultatu niko neće moći da dostigne. Ekipa iz Banjaluke igra sve bolje i bolje, to smo smogli da primijetimo u posljednjih nekoliko sezona. To je studentska ekipa koja igra na zavidnom nivou i svaki put protiv njih smo ušli maksimalno u meč, a tako ćemo i danas - istakla je jedna od najboljih igračica ekipe iz Brčkog Verica Simić.

Test pred Ligu šampiona

Aktuelnog šampiona BiH i osvajača kupova RS i BiH Bimal Jedinstvo 1. novembra očekuje prvi meč kvalifikacija za Ligu šampiona protiv Kana, a utakmica sa BL volejom biće odlična provjera za tim iz Brčkog pred to iskušenje.

- Spremamo se za taj meč već od početka priprema i utakmica sa Kanom je ona gdje želimo da pokažemo šta znamo i šta smo radili svih ovih godina. Finale Kupa biće prilika za nas da vidimo gdje smo trenutno i da se testiramo za meč protiv francuske ekipe - kazala je Verica Simić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana