Dvije medalje Andree Dukić na SP u Poljskoj

Vasilije Radosavac
Dvije medalje Andree Dukić na SP u Poljskoj

Banjaluka - Primanje medalje i slušanje himne Republike Srpske bio je nevjerovatan osjećaj za mene koji se teško može opisati riječima. Čak sam i zaplakala od sreće.

Izjavila je ovo karatistkinja banjalučke Alfe Andrea Dukić, koja je kao član reprezentacije Republike Srpske osvojila dvije medalje na juniorskom Svjetskom prvenstvu u Poljskoj. Ona je u Šćećinu osvojila zlatnu medalju u katama (pojedinačna konkurencija) te srebrnu u ekipnoj konkurenciji pošto su u finalu izgubile od selekcije Rumunije sa 3:0.

- Za ovo takmičenje spremala sam se jako dugo iako do posljednjeg momenta nisam znala da li ću uopšte ići zbog nedostatka finansijskih sredstava. Ipak, u posljednjem trenutku uspjeli smo da odemo uz pomoć Karate saveza Republike Srpske. Presrećna sam zbog osvojene zlatne i srebrne medalje. Sve sam doživjela jako emotivno. Stajanje na postolju, primanje medalje i slušanje himne nevjerovatan je osjećaj. Jedino mi je žao zbog poraza od Rumunije u ekipnom takmičenju, ali s obzirom na veliki broj učesnika, i srebrna medalja je sjajan rezultat - istakla je Dukićeva te naglasila da je konkurencija bila izuzetno jaka jer je učestvovalo više od 1.400 takmičara iz pedesetak zemalja svijeta.

Karateom se bavi punih deset godina i ima zvanje majstora crnog pojasa prvi dan. Kruna svega bio bi odlazak na Svjetsko prvenstvo u Brazilu sljedeće godine, gdje bi branila zlato.

- Imam veliku želju da odem na Svjetsko prvenstvo u Brazilu koje se održava u oktobru naredne godine. Ako odem tamo, imam osjećaj da mogu doći do medalje. Spremiću se najbolje što mogu i nadam se da će Savez imati dovoljno novca da me pošalje na ovo takmičenje - rekla je Dukićeva.

Pored Svjetskog prvenstva, Andrea bi trebalo da nastupi i na internacionalnom turniru u Mađarskoj naredne godine kao i na Svjetskom kupu u Srbiji te Evropskom prvenstvu u Belgiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana