Двије медаље Андрее Дукић на СП у Пољској

Василије Радосавац
Двије медаље Андрее Дукић на СП у Пољској

Бањалука - Примање медаље и слушање химне Републике Српске био је невјероватан осјећај за мене који се тешко може описати ријечима. Чак сам и заплакала од среће.

Изјавила је ово каратисткиња бањалучке Алфе Андреа Дукић, која је као члан репрезентације Републике Српске освојила двије медаље на јуниорском Свјетском првенству у Пољској. Она је у Шћећину освојила златну медаљу у катама (појединачна конкуренција) те сребрну у екипној конкуренцији пошто су у финалу изгубиле од селекције Румуније са 3:0.

- За ово такмичење спремала сам се јако дуго иако до посљедњег момента нисам знала да ли ћу уопште ићи због недостатка финансијских средстава. Ипак, у посљедњем тренутку успјели смо да одемо уз помоћ Карате савеза Републике Српске. Пресрећна сам због освојене златне и сребрне медаље. Све сам доживјела јако емотивно. Стајање на постољу, примање медаље и слушање химне невјероватан је осјећај. Једино ми је жао због пораза од Румуније у екипном такмичењу, али с обзиром на велики број учесника, и сребрна медаља је сјајан резултат - истакла је Дукићева те нагласила да је конкуренција била изузетно јака јер је учествовало више од 1.400 такмичара из педесетак земаља свијета.

Каратеом се бави пуних десет година и има звање мајстора црног појаса први дан. Круна свега био би одлазак на Свјетско првенство у Бразилу сљедеће године, гдје би бранила злато.

- Имам велику жељу да одем на Свјетско првенство у Бразилу које се одржава у октобру наредне године. Ако одем тамо, имам осјећај да могу доћи до медаље. Спремићу се најбоље што могу и надам се да ће Савез имати довољно новца да ме пошаље на ово такмичење - рекла је Дукићева.

Поред Свјетског првенства, Андреа би требало да наступи и на интернационалном турниру у Мађарској наредне године као и на Свјетском купу у Србији те Европском првенству у Белгији.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана