Dvije bronze za Grujićevu na prvenstvu BiH

Darko Pašagić
Dvije bronze za Grujićevu na prvenstvu BiH

Banjaluka - Članice Kluba ritmičke gimnastike Alegro osvojile su tri bronzane medalje u A programu u kategoriji 2006. godišta na prvom prvenstvu BiH, koje je održano u Visokom.

Devetogodišnja Vladana Grujić podijelila je treće mjesto u višeboju sa klupskom koleginicom Natašom Jovanić, a bronzu  je osvojila i u vježbi bez rekvizita.

- Presrećna sam što sam na prvom državnom prvenstvu stigla do dvije medalje. Ritmičkom gimnastikom bavim se već četiri godine i sa ova dva odličja iz Visokog sada ukupno imam 16 osvojenih medalja. Svakodnevno treniram, a želja mi je da već naredne godine budem još bolja, odnosno da postanem prvakinja BiH. Posebno bih zahvalila trenerima: Rene Starčević, Maji Radonić i Nataši Nikolić, koje imaju velike zasluge za moje rezultate - naglasila je Vladana Grujić, koja je odlična učenica trećeg razreda Osnovne škole "Branko Ćopić" u Banjaluci.

Klub ritmičke gimnastike Alegro postoji već šest godina u sklopu Baletskog studija Alegro.

- Naš klub je trenutno jedini u Republici Srpskoj, a Federaciji BiH ima još sedam. Većina od njih ima dugogodišnju tradiciju, pogotovo Sarajlije tako da ove osvojene medalje imaju veliku vrijednost - naglasila je predsjednik Upravnog odbora Kluba ritmičke gimnastike Alegro Rene Starčević.

Na takmičenju u Visokom mlade Banjalučanke su bile uspješne u C programu u kategoriji 2005. godišta.

- Ema Kuštrinović je osvojila zlatnu medalju, a ekipa u sastavu: Marija Gambiroža, Blanka Zrnić, Jovana Milanović i Ana Pilipović bila je najbolja u vježbi bez rekvizita. Ovim je naš uspjeh upotpunjen, a ove djevojčice su najavile da će veoma brzo preći u B, a potom i u A program - dodala je Rene Starčević.

Takmičari

U Klubu ritmičke gimnastike Alegro ovaj sport trenira sedamdesetak djevojčica, od kojih je 20 takmičarki. Sa njima treniraju profesori fizičkog vaspitanja, treneri ritmičke gimnastike i baletski pedagozi Rene Starčević, Maja Radonić i Nataša Nikolić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana