Dupli kup za Radnik

Igor Stanišić
Dupli kup za Radnik

Bijeljina - Pobjedom nad Slobodom iz Novog Grada fudbaleri Radnika osvojili su pehar Kupa Republike Srpske, čime su stavili tačku na uspješnu sezonu.

Bijeljinci su slavili rezultatom 3:2 i tako pokazali da su bez premca, kada su u pitanju kup takmičenja ove sezone, pošto su prije sedam dana, takođe na svom terenu, podigli trofej Kupa BiH. Do četvrtog pehara u najmasovnijem takmičenju Republike Srpske stigli su bez trenera Slavka Petrovića, koji je prošlog vikenda imao saobraćajnu nesreću, pa je još na oporavku. Umjesto njega ekipu je sa klupe predvodio njegov pomoćnik Jovo Borković.

Domaći su poveli iz prve ozbiljnije akcije. U trećem minutu, nakon kornera sa desne strane, najviši u skoku bio je Marko Obradović i glavom loptu smjestio iza leđa golmana Damira Krupića.

Dobru priliku imao je Adnan Šećerović u 19. minutu, kada je šutirao iz slobodnog udarca sa nekih 27 metara, ali je lopta otišla tik iznad prečke. Uslijedio je mirniji period igre, da bi iskusni Arnes Brkić u 32. minutu izbjegao ofsajd zamku, pobjegao svom čuvaru, iskoristio upotrebljivu loptu Mile Popovića te matirao Asmira Avdukića. Odmah u narednom napadu Radnik je vratio prednost, a ponovo je prekid bio koban za Novograđane. Milivoje Lazić je izveo slobodan udarac sa lijeve strane i u šesnaestercu pronašao Slobodana Jakovljevića, koji je pogodio za 2:1. Da nisu došli turistički u Bijeljinu gosti su pokazali u 69. minutu, kada je pogodio Marko Ćulibrk za 2:2, koji je iskoristio smušenost odbrane domaćih i sa 20 metara savladao Asmira Avdukića.

Trećem golu domaćeg tima prethodio je udarac Aleksandra Vasića, koji uzdrmao prečku sa skoro 30 metara, a onda je na odbijenu loptu natrčao Obradović i po drugi put savladao Krupića za konačan rezultat i pobjedu svog tima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana