Đukić i Milojević donijeli novu filozofiju u vječite rivale

Ivan Dragičević
Đukić i Milojević donijeli novu filozofiju u vječite rivale

Banjaluka - Partizan i Crvena zvezda ove sezone imaju sjajne trenere koji su zaokrenuli filozofiju svojih ekipa i nametnuli da srpski klubovi budu evropski konkurentni sa nastojanjima da na svakom meču idu na pobjedu.

Partizan ima objektivne šanse da izbori evropsko proljeće u konkurenciji kijevskog Dinama, Jang Bojsa i Skenderbega. Bod u Bernu dao je podstrek igračima osvajača duple krune, a namjera trenera Miroslava Đukića da u drugom poluvremenu ide sve agresivnije ka golu rivala govori o novoj filozofiji kluba iz Humske. Stari, trofejni Partizan uvijek je krasila igra kratkih pasova, a isti stil može da se vidi i po Đukićevom preuzimanju ekipe. Mnogi će reći da je klub iz Humske najljepši fudbal u posljednje vrijeme igrao tokom Đukićeve prve epizode kada se desio Zrinjski i izbacivanje iz Evrope. Partizanova publika je razmažena i zahtijeva standarde koji su se mogli vidjeti protiv Olimpijakosa, Videotona i Jang Bojsa.

- S kim god da igramo idemo po pobedu. Mi smo Partizan i moramo da razmišljamo tako. Želim da težimo napadačkom fudbalu, da dominiramo, imamo posed i stvaramo šanse. Moramo stalno da idemo napred, po protivnika i to je moja filozofija - riječi su Đukića koje često ponavlja od dolaska u klub.

Ako je Đukić nadogradio Partizan, Vladan Milojević je sa Zvezdom napravio zaokret za 180 stepeni. Nevjerovatno je koliko bolje izgleda srpski vicešampion u odnosu na finiš prošle sezone. Ovaj stručnjak je napustio Panionios nakon odlične sezone kako bi, svjestan svog kvaliteta, preuzeo Zvezdu u komplikovanom momentu. "Crveno-bijeli" su promijenili više od pola tima, sastavili ekipu sposobnu da igra po notama novog trenera, a na putu do grupe Lige Evrope, Zvezda je nadigrala bogatije klubove Spartu i Krasnodar. Protiv BATE Borisova viđena je nova Zvezda, koja stvara šanse i igra dopadljivo. Nema više jalovih napada i bezidejnosti, tim iz Ljutice Bogdana od početka sezone igra briljantno.

- Po istoriji, navijačima, veličini kluba, po imenu mesto nam je da se svake godine borimo za Ligu Evrope. Moja filozofija nikada neće biti da se povlačim, samo plan može da bude drugačiji - rekao je Milojević.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana