Cvijanovićeva otvorila Banjaluka open 2015

Srna
Cvijanovićeva otvorila Banjaluka open 2015

Banjaluka - Predsjednik Vlade Republike Srpske Željka Cvijanović otvorila je danas dvodnevni plivački miting "Banjaluka open 2015", na kojem učestvuje 400 takmičara iz 11 zemalja.

Cvijanovićeva je zahvalila svima koji su pomogli da plivanje bude integrisano u sportski život Republike Srpske i Banjaluke.

"Važno je što se nalazimo na svjetskoj mapi kada su u pitanju međunarodna takmičenja koja se održavaju u Banjaluci. To je odskočna daska za mnoge naše plivače", rekla je Cvijanovićeva.

Ona je navela da na ovom plivačkom mitingu, koji se održava na Gradskom olimpijskom bazenu, učestvuje više od 40 klubova iz više zemalja, te dodala da je važno da ovakav trend bude nastavljen i u budućnosti.

"Mnogi ljudi, institucije i poslovni subjekti su pomogli da dođemo do jednog ovako dobrog olimpijskog objekta i potrebno je da takva briga ostane i u narednom periodu za buduće generacije", rekla je Cvijanovićeva.

Ministar porodice, omladine i sporta Srpske i predsjednik Organizacionog odbora ovog takmičenja Jasmina Davidović rekla je da je plivački miting "Banjaluka open 2015" uvršten u takmičarski kalendar evropske i svjetske plivačke federacije.

Ona je navela da je resorno ministarstvo podržalo ovo sportsko takmičenje i uvrstilo ga u kalendar manifestacija od posebnog značaja za Republiku Srpsku.

Promoter mitinga je proslavljeni srpski plivač Velimir Stjepanović, a organizator banjalučki Plivački klub "Olimp".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana