Čelik nije izmirio dug za Glavaša i Adilovića

D. P.
Čelik nije izmirio dug za Glavaša i Adilovića

BANjALUKA - Fudbalski klub Borac juče je u FS BiH dostavio dokumentaciju kojom dokazuje da FK Čelik iz Zenice nije ispunio uslove za dobijanje licence za takmičenje u Premijer ligi BiH.

Uz dopis je dostavljena kompletna dokumentacija koja se odnosi na Izvršne presude u predmetima "Glavaš" i "Adilović", kao i dokumentaciju iz Advokatske kancelarije "Stevanović" upućenu Čeliku sa dokazom.

U dopisu, koji je potpisao predsjednik Upravnog odbora Fudbalskog kluba Borac Dejan Kusturić se između ostalog navodi:

"FK Borac je došao do saznanja i dokaza da je Čelik na nezakonit način dobio licencu za nastup u Premijer ligi BiH za sezonu 2016/17. i iz tih razloga zahtijevamo reviziju licenciranja Zeničana u što hitnijem roku. O ovim saznanjima smo dužni obavijestiti UEFA i FIFA u narednih nekoliko dana"

Navedeno je nekoliko činjenica zbog kojih bi licenca trebalo da bude osporena.

"Došli smo do saznanja da su prilikom licenciranja Čelika u dijelu finansijskog kriterijuma načinjeni propusti još u prvenstvenom postupku. Igrač Eldin Adilović i trener Vlatko Glavaš putem Advokatske kancelarije "Stevanović" iz Bijeljine su vodili pred opštinskim i kantonalnim sudom u Zenici sporove protiv kluba za neisplaćene ugovorene plate. Sporovi u oba slučaja su završeni sa konačnim presudama u februaru 2016. i obavezom da se dug izmiri do 31. marta iste godine. Međutim, ni Advokatska kancelarija "Stevanović", ni Čelik nisu presudu proslijedili FS BiH iako su to bili dužni".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana