Boris Raspudić, sada već bivši kapiten fudbalera Borca: Boli me način na koji sam otjeran

Milan Zubović
Boris Raspudić, sada već bivši kapiten fudbalera Borca: Boli me način na koji sam otjeran

Banjaluka - Sada već bivši kapiten fudbalera Borca Boris Raspudić bio je neprijatno iznenađen odlukom uprave kluba da raskine ugovor sa njim kolo prije kraja jesenjeg dijela Premijer lige BiH.

Momak koji je prošao sve omladinske selekcije, a član seniorskog tima bio deset godina kazao je da nije očekivao da se ovako ponašaju prema njemu te da ne zna čime je to zaslužio. On je samo jedan od petorice igrača na koje uprava ne računa u nastavku sezone, a među njima su Bojan Puzigaća, Miloš Đorđević, Ivan Delić i Borislav Erić.

- Ugovor mi je važio do Nove godine, ali mi je prije nekoliko dana zabranjeno da treniram sa ekipom i neću igrati protiv Širokog. Nije mi poznat razlog odstranjivanja iz ekipe, jer ni sa kim nisam imao nesporazuma. Šokiran sam, jer sam očekivao da će mi na meču protiv Širokog iskazati neku zahvalnost kao kapitenu i to bi bila moja oproštajna utakmica. Samo sam htio da se oprostim od domaće publike i još jednom dobijem aplauz na Gradskom stadionu, ali neću to dočekati i boli me način na koji sam otjeran iz kluba - izjavio je Raspudić.

Naglasio je da je ružno što se napravila tenzija pred veoma bitan meč i da je sve trebalo da bude riješeno nakon utakmice.

- Atmosfera je narušena, jer je sve urađeno na neprofesionalan način dok se to moglo riješiti na mnogo ljepši način - dodao je Raspudić.

Borac su ove sezone vodila trojica trenera, a bivši kapiten smatra da ih je Zoran Milinković udaljio od Lige za prvaka.

- Kod Željka Vranješa smo dobro igrali i tada je došao Milinković, koji nas je totalno unazadio. Sve što je valjalo do tada bilo je ubijeno i izlaza više nije bilo. Nismo uopšte napredovali i nismo imali hemije u ekipi koja je najbitnija, pali smo psihološki i on nije znao da nas motiviše te nas je unazadio. Da je ostao Vranješ, sigurno bismo bili bolji, dok je Igor Janković tu kratko bio, tako da nemam posebno šta da kažem o njemu - istakao je Raspudić.

Novi trener

Borac nema trenera i Raspudić smatra da bi između dva stručnjaka trebalo tražiti kormilara.

- Dragan Jović i Vule Trivunović su idealna rješenja. Znam da je Vule preuzeo Kozaru, ali zbog načina na koji je takođe otjeran iz kluba sigurno neće doći pa se Jović nameće kao idealno rješenje. Vrhunski je stručnjak koji bi pokrenuo klub i jedan je od najboljih trenera sa kojim sam radio - rekao je Raspudić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana