Borac zbog navijača plaća 4.000 maraka

D. P.
Borac zbog navijača plaća 4.000 maraka

Banjaluka - Disciplinska komisija Fudbalskog saveza BiH kaznila je banjalučki Borac sa 4.000 maraka zbog političkih poruka i upotrebe velikog broja pirotehničkih sredstava na susretu 23. kola u kojem su "crveno-plavi" dočekali Sarajevo.

Zbog političkih poruka, ali i mnogo manje upotrijebljenih pirotehničkih sredstava za meč istog kola protiv Olimpika kažnjen je sarajevski Željezničar sa 1.500 maraka.

- Političkim porukama nije mjesto na stadionima i zbog toga je kažnjen Borac, kao i Željezničar. Do sada je bio slučaj da se one kažnjavaju sa 1.000 maraka i toga smo se držali i ovog puta. Kazna Banjalučana mnogo je veća od one Sarajlija samo zbog mnogo veće upotrebe pirotehnike - naglasio je predsjednik Disciplinske komisije FS BiH Goran Kosorić.

Tuzlanska Sloboda je kažnjena sa 3.500 maraka zbog pretjerane upotrebe pirotehnike njenih navijača u duelu 23. kola u Mostaru protiv Veleža. Zbog upotrebe pirotehničkih sredstava u mečevima 24. kola kažnjeni su Zrinjski sa 3.000 maraka (duel protiv Borca), Sloboda sa 1.500 (meč protiv Mladosti) i Sarajevo sa 1.000 maraka (utakmica protiv Radnika). Opomenuti su Travnik, Vitez i Olimpik.

Dat je rok Veležu i Borcu da do 19. aprila dostave da li su izmirili obaveze prema bivšim igračima Mostaraca Milošu Reljiću, Anesu Haurdiću i Dejanu Jankoviću, odnosno Banjalučana Milošu Žeravici.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana