Борац због навијача плаћа 4.000 марака

Д. П.
Борац због навијача плаћа 4.000 марака

Бањалука - Дисциплинска комисија Фудбалског савеза БиХ казнила је бањалучки Борац са 4.000 марака због политичких порука и употребе великог броја пиротехничких средстава на сусрету 23. кола у којем су "црвено-плави" дочекали Сарајево.

Због политичких порука, али и много мање употријебљених пиротехничких средстава за меч истог кола против Олимпика кажњен је сарајевски Жељезничар са 1.500 марака.

- Политичким порукама није мјесто на стадионима и због тога је кажњен Борац, као и Жељезничар. До сада је био случај да се оне кажњавају са 1.000 марака и тога смо се држали и овог пута. Казна Бањалучана много је већа од оне Сарајлија само због много веће употребе пиротехнике - нагласио је предсједник Дисциплинске комисије ФС БиХ Горан Косорић.

Тузланска Слобода је кажњена са 3.500 марака због претјеране употребе пиротехнике њених навијача у дуелу 23. кола у Мостару против Вележа. Због употребе пиротехничких средстава у мечевима 24. кола кажњени су Зрињски са 3.000 марака (дуел против Борца), Слобода са 1.500 (меч против Младости) и Сарајево са 1.000 марака (утакмица против Радника). Опоменути су Травник, Витез и Олимпик.

Дат је рок Вележу и Борцу да до 19. априла доставе да ли су измирили обавезе према бившим играчима Мостараца Милошу Рељићу, Анесу Хаурдићу и Дејану Јанковићу, односно Бањалучана Милошу Жеравици.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана