Borac m:tel odbranio pehar

Siniša Kotaraš
Borac m:tel odbranio pehar

Banjaluka - Rukometaši Borca m:tel osvojili su pehar namijenjen pobjedniku Kupa BiH pošto su u finalnom susretu završnog turnira u Banjaluci savladali Bosnu iz Visokog sa 22:19 (9:9).

Ovo je šesti put da su “crveno-plavi” osvojili ovaj trofej, a najbolji su bili još 2007, 2011, 2013, 2014. i 2015. godine. Pehar Banjalučanima uručio je predsjednik Rukometnog saveza Republike Srpske i član Predsjedništva RS BiH Zdravko Miličević. Iako je kapiten Đorđe Ćelić, njegova, kao i odluka ekipe bila je da pobjednički pehar podigne sjajni čuvar mreže Bojan Ljubišić. On je ujedno i najbolji golman turnira, najbolji igrač je član Bosne Adnan Harmandić, a najviše golova na završnom turniru postigao je još jedan veteran u redovima domaćina Dejan Unčanin.

- Bilo je fantastično, hvala publici u momentima kad je bilo teško, uz pomoć njih smo se vratili. Mnogo je emocija, na tribinama su bili supruga i dijete, mnogo prijatelja - rekao je Ljubišić.

Domaći su bolje otvorili meč i poveli sa 5:2 u 12. minutu, da bi ponovo dva minuta kasnije imali tri gola prednosti, 6:3. dva minuta kasnije. Onda su igrači Bosne za samo dva minuta stigli do 6:6, a u 22. minutu su poveli i sa 7:8. Visočaci su do odmora stalno imali po gol prednosti, a na petnaestominutnu pauzu otišlo se pri rezultatu 9:9.

Na početku drugog dijela susreta “crveno-plavi” su poveli sa 10:9 i 11:10, ali su potom dali samo jedan, a primili četiri pogotka i u 40. minutu gubili su sa 12:14. Ipak, uslijedilo je pet uzastopnih golova izabranika Bojana Unčanina, koji su u 47. minutu vodili sa 17:14. Do kraja susreta Banjalučani su bili mirniji, sačuvali su prednost i na kraju su slavili sa 22:19.

- Teška utakmica, teža nego u polufinalu, pogotovo za mlade momke kojima je ovo prvo finale. Napravili smo seriju 5:0 u najtežem trenutku kada smo gubili sa dva gola razlike. Bojan Ljubišić je ponovo bio sjajan, a momci su uz pomoć njega uspjeli da privedu meč kraju. Veliko hvala publici koja nas je nosila u oba meča. Sve u svemu, zadovoljan sam sezonom, a pogotovo afirmacijom mladih igrača - rekao je šef stručnog štaba Borca m:tel Bojan Unčanin.

U polufinalnim susretima Borac m:tel je pobijedio mostarski Zrinjski sa 21:15, dok je Bosna iz Visokog bila bolju od Konjuha iz Živinica sa 30:26.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana