Borac čuva prednost, Mladost već prežaljena

D. Pašagić, I. Stanišić
Borac čuva prednost, Mladost već prežaljena

Banjaluka/Bijeljina - Iako smo u prvom susretu četvrtfinala Kupa savladali Sarajevo na njihovom terenu sa 2:1, tim sa "Koševa" je i dalje blagi favorit za plasman u polufinale.

Izjavio je ovo najbolji strijelac banjalučkog Borca pred revanš susret sa "bordo" timom koji se igra večeras od 18.30 časova na Gradskom stadionu.

- Pokazali smo da se možemo nositi s njima, jer smo ih pobijedili u Kupu, a potom odigrali neriješeno, 0:0 u prvenstvu. Biće ovo naš treći okršaj u samo sedam dana i teško da jedni druge možemo iznenaditi na terenu. Sigurno je da nas očekuje teška utakmica, možda i najteža u dosadašnjem dijelu sezone. Iako smo ostvarili pozitivan rezultat u prvom meču, Sarajevo trenutno ima najbolju ekipu u BiH i zato im i dalje prepuštam ulogu favorita. Ipak, vjerujem da možemo izboriti plasman u polufinale jer imamo aktivan rezultat iz prvog meča. Da bismo uspjeli u tome, potrebna nam je i velika podrška naših vjernih navijača - istakao je Stokić.

Kormilar Banjalučana Vinko Marinović je svjestan snage rivala, ali i vjeruje u svoju ekipu.

- Iza nas su već dvije teške utakmice sa Sarajevom. Napravili smo sjajan rezultat u prvom meču Kupa i to moramo da potvrdimo i pred svojim navijačima. Bez obzira na sve, radi se o kvalitetnom rivalu, ali uz disciplinovanu igru možemo se plasirati u polufinale. Ovih nekoliko dana smo iskoristili da se odmorimo i osvježimo ekipu. Učinićemo sve da napravimo još jedno iznenađenje i nastavimo borbu za trofej - rekao je Marinović.

Drugi klub iz Republike Srpske u četvrtfinalu Kupa BiH Mladost iz Velike Obarske praktično je prežaljen već poslije prvog meča u kome je kao domaćin poražen sa 1:3. Hercegovci su jesenji prvaci, žele dvostruku krunu, a Obarščani se grčevito bore za opstanak i svjesni su da su gotovo bez ikakve šanse u revanšu na "Pecari".

- Moja ekipa nema šta da izgubi u ovom susretu. Idemo bez velikog opterećenja i pokušaćemo da se ljubiteljima fudbala u Širokom Brijegu predstavimo u što boljem svjetlu. U prvoj utakmici mnogo smo griješili, što su fudbaleri našeg rivala iskusno kažnjavali. Nadam se da ćemo ovog puta biti znatno koncentrisaniji, a sigurno je da će igrači dati sve od sebe da pokušaju ostvariti bilo kakav povoljan rezultat - naglasio je šef stručnog štaba Mladosti Slavoljub Bubanja.

Prvotimac Obarščana Dragiša Komarčević očekuje da će se njegova ekipa predstaviti u dobrom svjetlu.

- Najlakše je igrati utakmice u kojima si praktično unaprijed osuđen na propast, odnosno na neuspjeh. Naše šanse za prolaz u polufinale praktično ne postoje i u toj činjenici vidim našu šansu da možda uspijemo da dođemo do povoljnog rezultata, a to bi bilo sve osim ubjedljivog poraza - istakao je Komarčević.

 

Utakmice

U revanš utakmicama četvrtfinala Kupa BiH danas se sastaju: ŠIROKI BRIJEG: Široki Brijeg - Mladost (15.30 časova, prvi meč 3:1, glavni sudija: Sanel Silić - Cazin), MOSTAR: Velež - Zrinjski (15.30, 2:2, Dragan Skakić - Gradiška), SARAJEVO: Olimpik - Zvijezda Gradačac (15.30, 1:1, Goran Paradžik - Ljubuški), BANjALUKA: Borac - Sarajevo (18.30, 2:1, Edin Jakupović - Bihać).

 

Radinović

Stručni štab "crveno-plavih" u ovom meču neće moći da računa na Stefana Dujakovića i Ajdina Redžića koji su ove sezone već igrali u Kupu BiH, ali u dresu GOŠK-a, odnosno Rudar Prijedora, a pod znakom pitanja je nastup Uglješe Radinovića.

- Radinović ima dva žuta kartona zarađena u Kupu BiH i jedan u Kupu Republike Srpske. Poslali smo dopis u Fudbalski savez RS, ali i FS BiH da nam protumače da li može ili ne može igrati, ali odgovor još nismo dobili. Ukoliko tako ostane do početka utakmice, nećemo rizikovati sa njegovim eventualnim nastupom - rekao je direktor Banjalučana Robert Zrilić.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana