BL Volej sve bliže “princezama”

Nikola Lučić
BL Volej sve bliže “princezama”

Banjaluka - Odbojkašice Bimal Jedinstva dugi niz godina dominiraju terenima u BiH, ali su igračice BL Voleja u prošlom kolu Premijer lige pokazale da je razlika u kvalitetu sve manja.

Izabranice Davora Gambirože su poražene maksimalnim rezultatom, ali bile su u igri do same završnice sva tri seta, koja su “princeze”, zahvaljujući većem iskustvu, ipak riješile u svoju korist.

- Još postoji značajna razlika između Brčanki i nas,  ali je manja u igračkom smislu nego što je u finansijskom. Kad to kažem, govorim o velikim razlikama u budžetima, a budžet je osnovni preduslov za veliki rezultat. U Voleju sam već drugu godinu i mogu da dam ocjenu da smo igrački mnogo bliže Bimal Jedinstvu i da se u najskorije vrijeme možemo nadati najvišem plasmanu u Premijer ligi - rekao je Gambiroža.

Njegova ekipa će do kraja godine odigrati još dvije utakmice u domaćem šampionatu. Prvo će predstojećeg vikenda u okviru desetog kola gostovati u Goraždu, dok će nakon toga dočekati Maglić. Prije poraza u Brčkom prošle sedmice, Banjalučanke su imale svih osam pobjeda bez izgubljenog seta, a Gambiroža je rekao da ti rezultati nisu slučajni.    

- Oni su posljedica našeg kvaliteta, pojedinačnog, ali i kompletnog tima, odnosno sistema igre i pozitivne prakse. Nećemo od toga odstupiti ni u narednom periodu, ta praksa nam je donijela ove rezultate. Rezultati su na nivou planiranih. Htjeli smo da ove godine idemo barem jednu ili dvije stepenice više, a to znači da dođemo barem do drugog mjesta u Premijer ligi BiH - rekao je Gambiroža.

Prvi cilj bio je - finale Kupa RS.

- To smo i ostvarili. Želimo u Kupu BiH da igramo finale, došli smo do polufinala, tako da smo i tu blizu. Za sada se sve odvija po planu, nastojaćemo da u predstojećim utakmicama svojim kvalitetom nastavimo sa rezultatima koji će nas dovesti do zacrtanih ciljeva - poručio je Gambiroža.

Bez pojačanja

Gambiroža je poručio da njegov tim ne planira da dovodi pojačanja tokom zimske pauze jer su zadovoljni postojećim igračkim kadrom. Prvu utakmicu nakon velikog odmora Banjalučanke će odigrati protiv Gacka i pokušati da pobjedom započnu drugi dio sezone. 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana