Aleksandar Subić, fudbaler banjalučkog Borca: Igraćemo još bolje

: Darko Pašagić
Aleksandar Subić, fudbaler banjalučkog Borca: Igraćemo još bolje

Banjaluka - Dva gola vrijedna šest bodova učinak su fudbalera Borca Aleksandara Subića u prvih osam kola Premijer lige BiH

Prvi je postigao u četvrtom kolu kada su Banjalučani na Gradskom stadionu savladali Čelik sa minimalnih 1:0, a drugi u derbiju osme prvenstvene runde u kojoj su "crveno-plavi" identičnim rezultatom bili bolji od aktuelnog šampiona Zrinjskog.

- Do ove sezone uglavnom sam igrao na poziciji lijevog bočnog, ali me sada u nedostatku napadača šef stručnog štaba Vinko Marinović sve više šalje na poziciju krila i to se za sada pokazuje kao pun pogodak. Presrećan sam što sam svojim golovima odlučio utakmice sa Zeničanima i Mostarcima. Međutim, nije bitno ko je strijelac, najvažnije je da ekipa pobjeđuje - istakao je Subić.

Po njegovim riječima ključ uspjeha protiv Zrinjskog bio je taj što su na terenu ispoštovane sve zamisli trenera Marinovića.

- Taktički smo nadigrali Mostarce. Iako su imali mnogo više loptu u svom posjedu, više udaraca prema golu, nisu nam ozbiljnije priprijetili, osim u sudijskoj nadoknadi, kada su pogodili prečku. S druge strane iskoristili smo njihovu neopreznost na početku drugog dijela i stigli do tri velika boda - rekao je Subić.

Mladi prvotimac Borca smatra da će Banjalučani u narednim utakmicama biti još bolji.

- U posljednja tri kola osvojili smo sedam bodova i najavili da ćemo u nastavku sezone imati još zapaženiju ulogu u borbi za sam vrh tabele. Kada se uzme da smo u prvih osam kola odigrali susrete sa gotovo svim jačim ekipama, realno je da do kraja prvog dijela prvenstva imamo berićetnu jesen - nastavio je Subić.

U narednom kolu "crveno-plavi" gostuju u Bijeljini, gdje će igrati sa Radnikom.

- Dolazak novog trenera donio je preporod u ekipi Radnika, koji je u posljednja dva kola prvo pobijedio tuzlansku Slobodu na svom terenu, a zatim igrao neriješeno protiv Zvijezde u Gradačcu. Na krilima tih rezultata sigurno da će sa velikim ambicijama ući u susret sa nama. Međutim, u svaki susret ulazimo sa željom da pobijedimo i tako će biti i ovog puta. Eventualni trijumf protiv Radnika bio bi prava pozivnica za derbi desetog kola u kome dočekujemo Željezničar - dodao je na kraju Subić.

Stokić pauzira

U narednom susretu protiv Radnika Borac ponovo neće biti kompletan. Zbog tri žuta kartona pravo nastupa neće imati napadač i najbolji strijelac ekipe Joco Stokić.

Reprezentacija

Dobre igre ovog mladića, koji će u subotu napuniti 21 godinu, ostale su nezapažene ove sezone i ne dobija poziv selektora mlade reprezentacije BiH Vlade Jagodića.

- Za mladu reprezentaciju debitovao sam 10. oktobra prošle godine kada smo poraženi kao gosti od Španije sa 2:3. Očekivao sam i nove pozive, ali nije ih bilo. Moje je da igram i da se nadam da ću ponovo dobiti priliku da zaigram za reprezentaciju - istakao je Subić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana