Aleksandar Glišić, napadač Bijeljinaca: Radnik može da bude hit prvenstva

Dušan Repija
Aleksandar Glišić, napadač Bijeljinaca: Radnik može da bude hit prvenstva

Bijeljina - Pobjedom protiv Podrinja (2:1) fudbaleri Radnika su okončali pripreme za novu sezonu Premijer lige i pokazali da spremno dočekuju premijeru protiv Sarajeva idućeg vikenda.

Iza momaka Mladena Žižovića je više od mjesec rada i šest kontrolnih mečeva kroz koje su hvatali optimalnu formu da bi od starta lige bili na najvišem nivou. Iako rezultati nisu bili u prvom planu, posljednja dva daju nadu da su i napadači pronašli golgetersku formu.

- Dobro smo odigrali protiv Podrinja, iako uvijek može bolje. Najvažnije je da smo se istrčali i pobijedili pred premijeru. Rezultati nisu najvažniji, ali je uvijek dobro kada pobjedom dočekujete prvenstvo. Od ovih šest mečeva, prema mom mišljenju, odigrali smo četiri vrlo dobro, jer smo na početku remizirali sa Čukaričkim i ruskom ekipom Krila Sovjetov, te savladali Novi Travnik i Podrinje. Polako sve dolazi na svoje mjesto i svi jedva čekamo meč sa Sarajevom - rekao je Glišić.

Ekipu su između dvije sezone napustili neki od nosilaca igre poput kapitena Dine Beširovića, Ševka Okića, Nenada Srećkovića... Od zvučnijih pojačanja stigli su Radosav Aleksić i Ognjen Đelmić, ali i nekoliko mladih momaka u skladu sa politikom koju klub uspješno propagira prethodnih godina.

- Svi momci koji su došli odlično su se uklopili. Najbitnije je da smo izbjegli povrede i da smo svi zdravi. Konkurencija za svako mjesto u timu je žestoka, ali je atmosfera kao i uvijek u Radniku na vrhunskom nivou. Nezahvalno je prognozirati, ali mislim da ćemo ponovo imati dobru sezonu - rekao je Glišić.

Na neki način je nagovijestio odgovor može li Radnik ponovo biti hit prvenstva.

- Svi me to pitaju. Mislim da, ako ništa, možemo ponoviti prošlu sezonu u kojoj smo zauzeli peto mjesto. Biće teško, jer su se osim četiri standardna pretendenta za visok plasman pojačali Tuzla Siti i Zvijezda 09, a tu je još nekoliko ekipa koje imaju iste ambicije kao mi - plasman među šest najboljih - smatra snažni napadač.

Prošle sezone je bio strijelac protiv Sarajeva u porazu svog tima (1:4).

  • Bilo bi dobro sa sada bude 4:1 i da postignem gol (smijeh). Šalim se, naravno. Nebitno je ko će postići golove, bitno je da krenemo pobjedom, iako je Sarajevo vrlo jaka ekipa. To su pokazali već u prvom kolu Lige Evrope pobjedom u Jermeniji, pa imaju dobre šanse da se plasiraju dalje, jer je revanš na “Koševu”. Jaki su na svim pozicijama, imaju velike ambicije, ali će svaka ekipa morati dobro da se oznoji za bodove protiv nas. To smo dokazali prethodnih sezona i nadam se da ćemo tako nastaviti od početka nove - zaključio je Glišić.

Ugovor do zime

Glišić je načeo treću godinu u Radniku, a šest mjeseci je proveo na pozajmici u Zvijezdi iz Gradačca. Ugovor sa Bijeljincima ima do zime.

- Ne opterećujem se time šta će biti u januaru. Koncentrisan sam na početak sezone i vjerujem da će i za mene i klub biti uspješna - istakao je Glišić.

Pripremni mečevi

Radnik - Čukarički 1:1

Krila Sovjetov - Radnik 0:0

Zrinjski - Radnik 3:0

GOŠK - Radnik 1:0

Radnik - Novi Travnik 2:0

Radnik - Podrinje 2:1

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana