Zvezda uzela bod u Londonu

B92
Zvezda uzela bod u Londonu

Fudbaleri Crvene zvezde odigrali su neriješeno, 0:0, u Londonu protiv Arsenala u četvrtom kolu Lige Evropa.

Crveno-beli odigrali su bez straha u Londonu, parirali su londonskom velikanu, stvarali su šanse, a na kraju je zasluženo bilo 0:0.

Utakmica je otvorena veoma dinamično. Zvezda je odmah pokazala da se neće braniti, već da će pokušati da se nadigrava sa "Tobdžijama".

Izabranici Vladana Milojevića na samom startu utakmice su imali veći posjed, ali se to ubrzo promjenilo pošto je Arsenal zaigrao agresivnije.

Mogli su domaći igrači do gola u 11. minutu, ali je pokušaj Žirua odlično odbranio Milan Borjan. Uslijedilo je malo zatišje, a onda novi napadi na obije strane. U 34. minutu, za veoma kratko vrijeme viđene su prilike na obije strane.

Prvo je Borjan ponovo odlično odbranio Žiruu, a potom se Srnić našao u šansi. Radonjić mu je dobro asistirao, a ovaj je uputio solidan udarac koji je odbranio Mejsi.

Nedugo zatim nova prilika za crveno-bijele. Poslije kornera, Radonjić je šutirao, lopta se odbila do Savića koji je glavom šutirao, a njegova lopta je nažalost udarila u prečku.

Do kraja poluvremena nije bilo prilika.

U nastavku meča Arsenal je više pritiskao, ali se Zvezda sjajno branila. Možda crveno-bijeli nisu bili opasni kao u prvih 45 minuta utakmice, međutim odigrali su taktički perfektno.

U 63. minutu Arsenal je imao najbolju priliku da dođe do gola prednosti. Vilšir se našao unutar 16 metara, prebacio Borjana, lopta je išla u gol, međutim sjajno sa gol linije je reagovao Damijen Le Talek.

Ekipa Vladana Milojevića odigrala je desciplinovano svih 90 minuta utakmice, a Boaći je bio najopasniji po gol mladog Mejsija. U 81. minutu napadač Crvene zvezde našao se u sjajnoj prilici, ali je loše šutirao lijevom nogom.

Zvezda se više branila u drugih 45 minuta utakmice, što je i logično s obzirom da pred kraj i nisu imala mnogo snage zbog jakog tempa. Vladan Milojević je fantastično spremio svoju ekipu koja je, još jednom, odigrala bez straha pred 56.000 gledalaca.

Na kraju, Zvezda nosi ogroman bod u Beograd i trenutno se nalazi na drugo mjesto sa bodom više od BATE i dva više od Kelna.

Zvezda u narednom kolu gostuje BATE Borisovu, dok Arsenal gostuje Kelnu. Utakmice petog kola na programu su 23.11.

Liga Evrope, četvrto kolo:
Arsenal – Crvena zvezda 0:0
Keln - Bate 5:2 (1:2)
Zoler 16, Osako 54, 82, Žirasi 63, Jojić 90 - Milunović, Signevič 33

Grupa H:
1. Arsenal 4 3 1 0 8:3 10
2. Zvezda 4 1 2 1 2:2 5
3.BATE 4 1 1 2 6:10 4
4. Keln 4 1 0 3 6:7 3

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana