Samo Mega i Igokea imaju kontinuitet

Glas Srpske
Samo Mega i Igokea imaju kontinuitet

Banjaluka - Trenerski kontinuitet u ABA ligi imaju samo Igokea i Mega Bemaks, dok je još jedino Zadar zadržao stratega iz prošle sezone.

Posljednji klub u nizu koji je promijenio kormilara je Olimpija, posao je izgubio Gašper Okorn, koji je obavio sezonu i po u ljubljanskom klubu. Naslijedio ga je Zoran Martić, tako se priključio Anti Nazoru, Željku Lukajiću i Nenadu Čanku, kao trenerima koji su usred sezone preuzeli klupu svojih timova sa zadatkom da vade kestenje iz vatre. Interesantno da su vodeće ekipe Budućnost, Cedevita i Crvena zvezda ljetos započele novu priču, jer su dovele nove trenere. Za sada najbolje ide Aleksandru Džikiću, a dobro guraju Dušan Alimpijević, kao ubjedljivo najmlađi stručnjak u ligi, te Jure Zdovc. Specifična je situacija u Mornaru, gdje su se zarotirala braća Pavićević pa je sada prvi trener Mihailo. FMP je lani tri puta mijenjao trenera, a nakon odlaska Alimpijevića postavljen je Vladimir Jovanović. Slobodan Subotić nije se zadržao u Ciboni, Nazor ponovo ima ulogu spasioca kao u Zadru i MZT-u. Skopljaci su godinama najnesigurnija sredina za stručnjake pa su vrteške normalna pojava na klupi šampiona Makedonije. Lukajić nije uspio da trgne ekipu, nanizao je pet poraza i MZT je prvi favorit za ispadanje. Naglić radi dobar posao u Zadru, ali ni on nije proslavio prvi rođendan u klubu, iako je treći po dugovječnosti u ligi.

Prvi je ubjedljivo Megin Dejan Milojević, započeo je šestu sezonu i nedavno je izjavio da se poslije ovog posla vidi samo u NBA ligi. Kada se 21. decembra 2015. godine vratio u Igokeu, pred Dragana Bajića postavljen je primarni cilj, opstanak u ABA ligi. Uspio je da zadrži ekipu u regionalnom takmičenju, zatim osvoji dvije duple krune u BiH te prošle sezone ostvari drugi najbolji rezultat u ABA ligi, jer je Igokea završila na petom mjestu. I ove sezone Aleksandrovčani solidno guraju i imaju šansu da izbore četvrtu poziciju. Do kraja regularnog dijela ostalo je sedam kola i biće posebno interesantna borba za to posljednje mjesto koje vodi u doigravanje, jer osam timova, sa manje ili više šansi, konkuriše za jedno mjesto.

Treneri u ovoj sezoni

Budućnost - Džikić

C. zvezda - Alimpijević

Cedevita - Zdovc

Mornar - Pavićević

FMP - Jovanović

Partizan - Čanak/Nikolić

Zadar - Naglić

Igokea - BAJIĆ

Cibona - Subotić/Nazor

Mega - MILOJEVIĆ

Olimpija - Martić/Okorn

MZT - Lukajić/Todorov

*velikim slovima napisana prezimena trenera koji su duže od sezone na klupi svojih ekipa

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana