Prva pobjeda Partizana u Evrokupu

Srna

Ekipa Partizana savladala je Bilbao sa 96:92, u trećem kolu grupe C Evrokupa.

Tim Miroslava Nikolića ostvario je prvu pobjedu u drugom po rangu evropskom takmičenju.

Crno-bijele su do trijumfa predvodili Najdžel Vilijams-Gosa sa 27 poena, osam skokova i tri asistencije, kao i Novica Veličković koji je imao učinak od 19 poena i osam skokova.

Utakmica je očekivano otvorena veoma brzo i u takvom ritmu se nastavilo tokom cijelog meča.

Ekipe su se smjenjivale u prednosti, a za Partizan posebno dobro je igrao Najdžel Vilijams-Gos koji je vukao beogradski klub.

Koševima Milera i Gosa, crno-bijeli su otišli na +3, 35:32, i činilo se da bi mogli da naprave i veću razliku.

Ipak, kazna za loše napade uslijedila je na drugoj strani, pošto su domaći igrači napravili seriju 12:0.

Partizan je uspio da se oporavi do poluvremena i koševima Gosa dolaze do -7, nakon što je bilo i +10 za Bilbao. Poslije dvije četvrtine rezultat je glasio 49:42.

Nastavak meč donio nam je čvršću igru Partizana, što se odmah vidjelo na semaforu. Izabranici Miroslava Nikolića treću dionicu su dobili sa 24:19, čime su skroz uhvatili priključak.

U trećoj dionici izdvojio se Novica Veličković koji je pogađa iz svih pozicija. Standardno dobar bio je Gos, dok je odličan doprinos dao i Aleksandar Aranitović.

Tokom četvrte četvrtine igralo se koš za koš, a odlučujuće koševe postigli su Mihajlo Andrić na 1:11 do kraja i Marko Čakarević na 19 sekundi do kraja meča.

Prednost crno-bijelih tada je iznosila +5 i samo je čudo moglo da spasi domaće igrače. Ono se nije desilo, pa je Partizan ostvario veoma važan trijumf za samopouzdanje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana