Orlovi spremni za let ka medalji

Agencije
Orlovi spremni za let ka medalji

Beograd - Košarkaši Srbije danas će započeti operaciju "Evropsko prvenstvo 2017" i na prvom okupljanju u 11.30 časova trebalo bi da se pojavi 17 igrača.

Selektor Aleksandar Đorđević objavio je prvobitni spisak sa 24 imena koji je kasnije skratio na 17, a samo 12 najsrećnijih i najboljih biće među putnicima koji će krenuti za Istanbul, gdje će u grupnoj fazi takmičenja igrati protiv Turske, Rusije, Letonije, Belgije i Velike Britanije. Srbija će pokušati da stigne do prve medalje na šampionatima Starog kontinenta još od 2009. godine kada je u Poljskoj osvojila srebro, dok se zlato čeka punih 16 godina, još od prvenstva 2001. Đorđević je napravio veliki iskorak sa reprezentacijom nakon što ju je preuzeo 2014. godine kada je uspio da dođe do srebra na SP u Španiji, a potom četvrtog mjesta na EP u Francuskoj i srebra na OI u Brazilu. Kao i ranijih godina, i sada je imao problema sa sastavom tima jer mu je nastup otkazao Nikola Jokić, dok Nemanja Bjelica ne može da igra zbog povrede, a Stefan Marković završio je reprezentativnu karijeru.

Planirano je da ekipa prva tri dana provede u Beogradu i potom se preseli na Kopaonik, gdje će odraditi desetodnevne visinske pripreme. Prva kontrolna utakmica na rasporedu je 2. avgusta sa univerzitetskom selekcijom u Kraljevu, dok će se šest dana kasnije ekspedicija vratiti u glavni grad Srbije. Turnir "Trofej Beograda" biće odigran od 11. do 13. avgusta i na njemu će, osim domaćina, još nastupiti Crna Gora i Grčka, dok će na turnir u Hamburgu otputovati 17. avgusta, a dan kasnije počeće takmičenje koje će trajati tri dana i na njemu će, pored domaćina, nastupiti Poljska i Rusija. Sjever Njemačke odmah će zamijeniti Atinom (25. i 16. avgust) i nastupom na "Akropolis kupu", gdje će još igrati Grčka, Italija i Gruzija. Od 26. do 29. avgusta planirane su završne pripreme u Beogradu, dok će 30. krenuti na EP u Istanbul.

Košarkaši

Na Đorđevićevom spisku se nalaze Marko Gudurić, Branko Lazić, Marko Simonović, Ognjen Kuzmić, Stefan Jović, Stefan Birčević, Miloš Teodosić, Vladimir Lučić, Bogdan Bogdanović, Nikola Kalinić, Vladimir Štimac, Milan Mačvan, Miroslav Raduljica, Dragan Milosavljević, Nemanja Nedović, Vasilije Micić i Boban Marjanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana