Operacija Rio počinje 15. juna

Agencije
Operacija Rio počinje 15. juna

Beograd - Košarkaška reprezentacija Srbije okupiće se sredinom juna, kada će započeti operaciju Rio de Žaneiro.

"Orlovi" će pokušati da izbore nastup na Olimpijskim igrama, prvi od 2004. godine, kada se nisu proslavili pod imenom Srbija i Crna Gora. Posljednju medalju kao SR Jugoslavija (srebro) osvojili su na Igrama u Atlanti 1996. godine. Selektor Aleksandar Đorđević i njegov pomoćnik Jovica Antonić do detalja su razradili plan priprema nacionalnog tima.

- Okupljanje je 15. juna u Beogradu i treniraćemo u "Kombank areni". Razmišljali smo da jednu ili dve prijateljske utakmice odigramo van glavnog grada, ali se odustalo od toga zbog činjenice da nećemo više od šest treninga odraditi u kompletnom sastavu - izjavio je Antonić.

On je dodao da pod tim ne računa vrijeme za oporavak igrača koji nastupaju u Evropi, plus one koji igraju u NBA ligi, jer klupske sezone dugo traju - dodao je Antonić.

Prema njegovim riječima, već dugo skeniraju kandidate za reprezentaciju i sastav se manje-više zna.

- Poziv će dobiti svi koji su bili u prošloj akciji Evrobasketa, kao i trojica ili četvorica novih momaka koji se ističu ove sezone - objasnio je pomoćnik selektora Đorđevića.

"Orlovi" će odigrati tri pripremna meča. Sa selekcijom Francuske sastaće se u Parizu 21. juna tokom trodnevnog boravka u toj zemlji, revanš je zakazan za 25. jun u Srbiji, kao i susret sa Grčkom tri dana kasnije. Srbija će kvalifikacioni turnir za Olimpijske igre igrati od 4. do 9. jula. U grupi A, osim "orlova", takmičiće se Angola i Portoriko, dok su u grupi B Češka, Letonija i Japan. Samo pobjednik turnira steći će pravo nastupa na OI u Rio de Žaneiru, od 5. do 21. avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana