Nole promjenama unapređuje igru

Glas Srpske
Nole promjenama unapređuje igru

Monte Karlo - Za manje od mjesec počinje nova teniska sezona, a sve ljubitelje ovog sporta zanima u kakvoj formi će se vratiti nekada najbolji igrač svijeta Novak Đoković koji se vrijedno sprema za nova iskušenja od kada se oporavio od povrede lakta.

Srpski teniser nije igrao pola godine, a njegovi navijači nadaju se da će ponovo osvajati najveće turniri i vratiti se na prvo mjesto ATP liste. To neće biti lak zadatak, ali Đoković polako ulazi u završnu fazu priprema za 2018. godinu. On je na „Fejsbuku“ podijelio fotografiju sa treninga koji je odradio sa Andreom Agasijem.

- Nastavljam sa treninzima... Nove tehnike, drugačija oprema i mnogo inovacija da unapredim igru i sprečim potencijalne povrede. Super se osećam - napisao je Đoković.

Prvi meč od Vimbldona odigraće 29. decembra i to na egzibicionom turniru u Abu Dabiju, a nakon toga zvanične duele imaće u Dohi, pa na Australijen openu. Tamo će ga pratiti Agasi, čije je prisustvo veoma važno za njega.

- Dogovorili smo se da budem u Australiji. Svakodnevno smo u kontaktu i kada Novak misli da sam mu potreban biću tu. Rekao bih da je Novak ispunio 90 odsto preduslova da ponovo postane najbolji. To može da učini i bez mene, zato vjerujem u njegov povratak. Takođe znam da, ako nauči da neke stvari radi drugačije, ako promijeni tih deset procenata, može da bude još bolji. Život znači konstantno mijenjanje, za sve. Nije uvijek lako naći pravi balans, nečiji identitet. Moj cilj je da Novak uspije u tome što lakše - istakao je Agasi.

On smatra da je Đoković bio u delikatnom trenutku karijere, ali da je krenuo u pravom smjeru.

- Novak je sada na prekretnici, ali je fizički toliko jak da ga sitna „skretanja“ nisu iscrpila. Tokom naše saradnje, ako budemo uspjeli da iskoristimo njegov intelekt i analitički način razmišljanja da bismo povratili tu srčanost i borbu, ako mu pomognem da ustanovi koji su mu tačno ciljevi kada izađe na teniski teren, siguran sam da će sve biti mnogo lakše - dodao je Agasi.

Pored njega od predstojeće sezone u stručnom štabu Đokovića biće i doskorašnji češki teniser Radek Štepanek.

Agasi ne radi sa Imazom

Američki trener Andre Agasi istakao je da ne sarađuje sa Pepeom Imazom koji povremeno prati Novaka Đokovića i čija je pojava izazvala mnogo kontroverzi.

- Nemam kontakt sa tom osobom, komuniciram direktno sa Novakom - istakao je Agasi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana