Nemanja Maksimović za Glas Srpske: Dres reprezentacije san svakog igrača

Dušan Repija
Nemanja Maksimović za Glas Srpske: Dres reprezentacije san svakog igrača

Beograd - Junak "zlatnih orlića" koji su prošle godine postali omladinski prvaci svijeta na Novom Zelandu Nemanja Maksimović dobiće šansu i u A selekciji Srbije u prijateljskim mečevima protiv Poljske (23. mart) i Estonija (29. mart).

Vezni fudbaler kazahstanske Astane tako će praktično preskočiti staž u selekciji do 21 godine, za koju je odigrao samo nekoliko mečeva u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2017. godine.

- Još nisam dobio zvaničan poziv, ali svakako da prijaju i glasine. Nadam se da postoji takva mogućnost, jer je igranje za najbolju selekciju svoje zemlje san svakog igrača. Svaki fudbaler kada počinje da trenira mašta o tome - rekao je Maksimović za "Glas Srpske".

Selektor Ćurčić je poslije neuspješnih kvalifikacija za Evropsko prvenstvo najavio promjene u ekipi, kao i da će pružiti šansu pojedinim igračima iz zlatne generacije "orlića". Najbolja prilika za to su prijateljski mečevi pred start kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Rusiji 2018. godine.

- Nadam se da ću dobiti šansu, a ukoliko se to dogodi sve je na meni. Verujem da ću iskoristiti svaki minut, a da će Srbija početi da igra kako treba i plasirati se u Rusiju. Imamo odličnu reprezentaciju i verujem da dolaze bolji dani - rekao je Maksimović.

Jedan od najboljih igrača kazahstanskog prvaka i učesnika ovogodišnje Lige šampiona ima ugovor sa Astanom i za iduću sezonu.

- Lepo mi je u Astani, što je najvažnije u prvom planu sam kod trenera. Dobro ide i meni i klubu, tako da nemam potrebu da menjam sredinu po svaku cenu. Bilo je i nekih ponuda, pominjali su se razni evropski klubovi, ali nije bilo ništa konkretno - zaključio je strijelac pobjedničkog gola za Srbiju protiv Brazila na Novom Zelandu.

Stojiljković

Na spisku selektora Radovana Ćurčića moglo bi da se nađe ime mladog napadača Brage Nikole Stojiljkovića. Bivši fudbaler Čukaričkog pruža odlične partije u portugalskom ligašu, pa bi mogao da bude rješenje za hroničnu neefikasnost "orlova".

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana