Mundobasket: Srbija rutinski sa Austrijom

B92
Mundobasket: Srbija rutinski sa Austrijom

Reprezentacija Srbije pobjedila je Austriju na otvaranju grupe G kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo u Kini 2019. godine – 85:64 (17:12, 27:17, 15:13, 26:22).

'Orlovi', iako lišeni pomoći igrača iz NBA i Evrolige, zbog dobro poznatog sukoba FIBA i ULEB, nisu imali nikakvih problema da opravdaju ulogu apsolutnih favorita.

Selektor Aleksandar Đorđević dao je jpriliku svim igračima, i svi su se upisali u strijelce, pred nešto više od 2.500 navijača u hali Aleksandar Nikolić, a neizvesnosti oko pobjednika apsolutno nije bilo.

Tri dana kasnije, Srbiju u ponedjeljak očekuje duel sa Gruzijom na istom mjestu i u istom terminu, kada će Sale na raspolaganju imati i petorku iz redova šampiona Srbije, Crvene zvezde – Nemanju Dangubića, Ognjena Dobrića, Nikolu Jovanovića, Nikolu Radičevića i Branka Lazića.

Prije starta meča Vladimiru Štimcu, koji je prošle nedjelje objavio da se povlači iz nacionalnog tima, priređena je mala svečanost, uručen mu je uramljeni dres, a publika je svog ljubimca pozdravila velikim aplauzom.

Novak Đoković, najbolji teniser u istoriji Srbije, stigao je na drugo poluvreme susreta u društvu supruge Jelene i izvazvao novo oduševljenje Pionira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana