Branko Lazić, kapiten košarkaša Crvene zvezde, za Glas Srpske: Demantovali smo sve stručnjake>

Milan Zubović
Branko Lazić, kapiten košarkaša Crvene zvezde, za Glas Srpske: Demantovali smo sve stručnjake>

Laktaši - Deset pobjeda koje su košarkaši Crvene zvezde upisali u 24 meča Evrolige rezultat su koji je malo ko očekivao ove sezone, ali među njima nije Branko Lazić koji je vjerovao u tim.

Njegova ekipa drži 11. poziciju na tabeli i ima teoretske šanse da izbori plej-of jer im Makabi na osmom mjestu bježi dvije pobjede mada će to biti teško ostvarivo pošto do kraja moraju  igrati sa Barselonom, Realom, Fenerbahčeom, CSKA...

- Deset pobeda je fantastičan rezultat i nismo imali nikakav pritisak što se tiče rezultata u Evroligi pa je mnogo lakše igrati bez jurenja rezultata. Na početku sezone ponovo su nam davali dve, tri ili četiri pobede tako da mi je drago što smo uspeli da demantujemo sve te "stručnjake" koji su nam prošle sezone takođe davali pet pobeda, a ostvarili smo 16. Sada treba da to prenesemo u Jadransku ligu - izjavio je Lazić za "Glas Srpske".

Poslije poraza u finalu Kupa Radivoja Koraća od Partizana i Bamberga u Evroligi ekipa se "skupila" i trijumfovala nad Unikahom, što je vratilo osmijehe na lica svih igrača.

- Upali smo u krizu kada smo se borili za prvi trofej sezone. Ako je to cena koju smo trebali da platimo i ostvarimo primarni cilj, a to je osvajanje ABA lige, onda neka bude da smo Kup žrtvovali zarad višeg cilja. Pokazali smo sjajnu reakciju protiv Unikahe jer smo imali nekoliko dana treninga da se pripremimo, što je rezultovalo dobrom igrom protiv španskog tima i zaista sam zadovoljan zalaganjem i energijom te načinom kako smo odigrali. Verujem da ćemo nastaviti u istom ritmu - dodao je Lazić.

Istakao je da sve pobjede u elitnom evropskom takmičenju ove sezone doprinose razigravanju mlađih igrača i nada se da će do kraja slaviti još koji put.

  • Iskreno, nama će Evroliga doneti iskustvo za Jadransku ligu gde je odbrana titule primarni cilj, a ako izborimo još neku pobjedu tim bolje za nas. Ako ih i ne bude neće biti velika šteta jer je ovo dosta promenjen tim sa novim igračima među kojima mnogi nisu igrali ABA ligu, kamoli Evroligu - kazao je Lazić.

Zvezda ove sezone domaće utakmice igra u dvorani "Aleksandar Nikolić"  jer je bila slaba posjeta u "Areni".

- Svaka dvorana ima svoje prednosti i mane. Bolje je igrati u "Pioniru" zbog atmosfere jer smo bliži navijačima, mnogo je veća buka i kompaktnija je. S druge strane, "Arena" ima svoju draž jer kada se skupi 20.000 ljudi onda adrenalin proradi i protivnicima nije nimalo lako igrati u takvoj atmosferi - naglasio je Lazić.

Navijači su bili podijeljeni dolaskom Alena Omića, a on je kao svaki kapiten pohvalio svog saigrača.

- Alen je već na prvoj utakmici pokazao da je veliko pojačanje. Što se nas tiče, nema ko je koje vere, nacionalnosti ili rase, svi smo tu u službi tima te da odradimo posao za koji smo plaćeni - kazao je Lazić.

Barselona i Pešić

Idući rival Zvezde u Evroligi je Barselona (9. mart) koga sa klupe predvodi nekadašnji trener "crveno-bijelih" Svetislav Pešić sa kojim je Lazić sarađivao jednu sezonu.

- Promenili su trenera, pokazali su reakciju i uzeli Kup Španije, čemu su dodali neke važne pobede. Vraćaju se na staze gde su bili i sa Pešićem će uspeti da naprave dobre rezultate do kraja. On je veliki stručnjak sa kojim sam radio i napredovao u igri - rekao je Lazić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana