Atmosfera užarena pred utakmicu

B92
Atmosfera užarena pred utakmicu

Elbasan - Fudbaleri Srbije gostuju od 20.45 časova u Elbasanu gdje protiv Albanije igraju pretposlednji meč u kvalifikacijama za Evropsko prvenstvo 2016. godine.

Ekipa Radovana Ćurčića odavno je izgubila šansu da se nađe na šampionatu Evrope, ali će i pored toga imati veliki motiv protiv Albanije poslije incidenata koji su se dogodili na duelu ovih ekipa u Beogradu, a poslije kojih je srpski tim ostao bez tri boda za 'zelenim stolom'.

Sa druge strane, ekipa Albanije ima istorijsku šansu da se pobjedom nađe na šampionatu Evrope, pošto uz utakmicu manje ima bod manje od drugoplasirane Danske.

Pojedini mediji tvrde da bi meč sa Srbijom mogao potpuno da promjeni sudbinu albanskog fudbala, zbog čega je cijela zemlja mobilisana u podršci nacionalnom timu, u čemu ih prate i zemljaci sa Kosova, gdje će meč biti prenošen na video bimovima na trgovima pet gradova (Priština, Peć, Đakovica, Gnjilane, Uroševac).

Reprezentativci Srbije su u utorak doputovali u Tiranu, gdje su smješteni sve do polaska u Elbasan nekoliko sati prije utakmice. Po dolasku u Tiranu doživjeli su neprijatnost, pošto je njihov autobus prilikom transfera u hotel pogodio kamen i pritom razbio staklo.

Ipak, srpski ambasador u Tirani Miroljub Zarić izjavio je albanskim medijima da nije vidio incident, kao i da vjeruje u gostoljubivost lokalnog naroda.

Srpski fudbaleri krenuli su na stadion u Elbasanu oko 18 časova iz Tirane. Put je trajao sat i 10 minuta, duž trase bili su raspoređeni policijaci, a u Elbasanu se može vidjeti mnogo albanskih zastava na prozorima okolnih zgrada. Saobraćaj iz Tirane ka Elbasanu potpuno je bio zatvoren, a autobus sa fudbalerima Srbije sproveden je uz jaku policijsku pratnju.

Sastav reprezentacija

Albanija: Beriša, Lila, Husaj, Ćimšiti, Agoli, Lenjani, Cana, Baša, Memušaj, Džaka, Balaj.
Srbija: Stojković, Tomović, Ivanović, Kolarov, Mitrović, Tošić, Milivojević, Matić, Mitrović, Tadić, Ljajić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana