Za svakog postoji idealan doček

Sandra Miletić
Za svakog postoji idealan doček

Nadanja i očekivanja za dolazeću godinu pred samu novogodišnju noć mnogima postanu ne baš toliko bitna, jer svi tragaju za idealnim mjestom gde će biti u trenutku kad kazaljke pokažu ponoć i barem te noći na trenutak zaboraviti sve brige i probleme.

Nova, 2012. godina stiže nam već idućeg vikenda. Uprkos ekonomskoj krizi, koja ni nas nije zaobišla, i ove godine se i u Srpskoj kao i svuda u svijetu organizuju brojne proslave za najluđu noć.

Klubovi, restorani, splavovi, koncertne dvorane i kafići utrkuju se brojnim ponudama. Negdje će one biti skromnije, negdje bogatije, a na građanima je da izaberu ono što im najviše odgovara. Sve zavisi od raspoloženja, želja i, naravno, dubine džepa. Najbitniji je, u svakom slučaju, dobar provod.

Doček na trgovima u RS

Za one koji ne mogu ili ne žele da izdvoje novac za proslavu u nekom od kafića ili restorana i ove godine biće organizovan doček na pojedinim trgovima u RS. Dočeci na otvorenom u RS svakako su skromniji nego prethodnih godina, neke opštine su odustale od proslave na trgu, ali u nekim gradovima i opštinama zabava neće izostati. 

Doček 2012. u Banjaluci biće organizovan na Trgu Krajine, gdje će stanovnike u najluđoj noći od 20 do 1.30 časova iza ponoći zabavljati banjalučka grupa "Vanja D Frog", Krajiški trubači i novosadska grupa "Garavi sokak". Dolazak  nove godine u ponoć biće obilježen tradicionalnim vatrometom.

Na gradskom trgu u Bijeljini za novogodišnju noć nastupaće Tanja Jovićević sa bendom "Rič bič", kao i lokalni bend "Štrajk" i di-džej Zoka, u Doboju Igor Vukojević i zvijezde Granda, a u Prijedoru pjevač Milan Topalović Topalko.

Kada je riječ o rezervacijama u kafićima, cijene su slične onima iz ranijih godina.

U Banjaluci je, na primjer, za doček u nekom od kafića potrebno izdvojiti oko 30, u diskotekama 50, a u restoranima 100 maraka. U manjim gradovima rezervacije se mogu pronaći već za dvadesetak maraka.

Za doček Nove godine u nekim od najpoznatijih hotela na Jahorini, kao što su "Bord", "Termag", "Kristal", "Dva javora", "Košuta", "Nebojša" i drugi, zainteresovani za polupansion treba da izdvoje od 85 do 195 KM po osobi, plus doplatu za novogodišnju večeru od 60 do 195 maraka i boravišnu taksu, koja košta 2,5 KM.

Beograd

Oni koji su u mogućnosti imaju priliku da za najluđu noć "skoknu" do nekog od gradova u regionu. 

Ako odu u Beograd, koji je poznat po dobrom provodu, imaće priliku da na otvorenom slušaju muziku "Plavog orkestra", "Galije", "Van Goga" i Sergeja Ćetkovića.  

Oni koji odluče da Novu godinu dočekaju u nekom od beogradskih klubova ili splavova moraće za tu priliku da izdvoje od 20 do 50 evra, dok je za proslavu najluđe noći u beogradskim restoranima potrebno izdvojiti i do 120 evra.

Ponude su raznovrsne i podrazumijevaju veliku žurku, uz živu muziku, švedski sto i neograničenu konzumaciju svih vrsta pića.

U Beogradskoj areni prisutne će zabavljati Aca Lukas i "Folk haus bend", a specijalni gosti u najluđoj noći biće višestruki osvajač "Prve trube Guče" i majstor trube Dejan Petrović sa "Big bendom". Ulaznica je od 40 do 150 KM.

Nešto više novca treba izdvojiti za provod u Kristalnoj dvorani u centru "Sava", gde će na tri nivoa i četiri stejdža prisutne zabavljati pjevač Marko Bulat i najbolji klupski di-džejevi. Cijena karte je od 35 do 90 evra.

Ljubitelji pop i rok muzike novogodišnje veče mogu da provedu u beogradskom klubu "Red šuz", na Adi Ciganliji, uz bendove "Ful haus" i "Profesori" i to za 29 evra. Doček na splavu "Blejvoč" košta 35 evra, a na splavu "Hua Hua" 49 evra.

Beogradski restorani tradicionalno nude proslavu uz srpske kulinarske specijalitete, a onima koji žele da Novu godinu proslave uz starogradsku muziku Skadarlija je odličan izbor. U restoranu "Tri šešira" doček košta 120 KM, a dobićete večeru, kuvanu rakiju kao piće dobrodošlice, dok će piće tokom večeri plaćati ko koliko potroši.

Crna Gora

Crnogorsko primorje za doček Nove, 2012. godine biće, prema najavama, stjecište najvećih estradnih zvijezda iz regiona što bi, kako se smatra, trebalo da bude garant dobrog provoda.

U Budvi će u novogodišnjoj noći nastupati popularna grupa "Prljavo kazalište", dok je za 1. januar najavljen koncert Dine Merlina.

Veselo će biti i u obližnjim Bečićima, gdje će gosti u najpoznatijem crnogorskom hotelu "Splendid" najluđu noć moći da dočekaju uz pjesme Harisa Džinovića i Danijele Martinović.

U petrovačkom hotelu "Palas" glavna muzička zvijezda biće Lepa Brena, a osim nje za dobar provod pobrinuće se i Željko Joksimović i Sergej Ćetković.

U najpoznatijoj crnogorskoj diskoteci "Maksimus" u Kotoru nastupaće hrvatski muzičar Toni Cetinski, a u tom gradu goste će zabavljati i Ana Nikolić.

I hoteli na sjeveru Crne Gore organizovaće doček Nove godine,  a crnogorski hotelijeri saopštili su da će cijene dočeka i smještaja biti na nivou prošlogodišnjih.

Evropske metropole

Turističke agencije u Srpskoj imaju i ove godine veoma bogatu ponudu novogodišnjih aranžmana za one koji žele da najluđu noć provedu u nekoj od evropskih metropola. Za doček Nove godine u Budimpešti, Bratislavi i Beču zainteresovani za aranžman od tri dana i dva noćenja treba da plate oko 290 maraka, za četvorodnevni boravak u Pragu oko 400 KM, dok petodnevni boravak u Carigradu košta oko 540 maraka.

Doček Nove godine u Parizu košta oko 760 maraka, a u Rimu, Amsterdamu, Berlinu i Krakovu od 295 do 800 KM.

Četvorodnevni novogodišnji aranžman u Salcburgu košta od 200 do 380 maraka.

Skupi hoteli

Oni sa dubljim džepom Novu godinu mogu da proslave u luksuznim salama beogradskih hotela "Hajat" i "Kontinental", gdje doček košta 100 i 120 evra. Hotel "Hajat" je pripremio tematske večeri.

Kada je o luksuznom dočeku u Crnoj Gori riječ, četiri dana boravka u "Splendidu", uz gala večeru 31. decembra, koštaju 340 evra po osobi. U hotelu "Maestral" u Miločeru tri noći, uz doček, koštaju 299 evra, a u barskom hotelu "Princes" doček plus noćenje iznosi 110 evra po osobi, dok samo za doček najluđe noći u hotelu "Korali" u Sutomoru treba izdvojiti 85 evra. Poznati kolašinski hotel "Bjanka" nudi tri noćenja i tri svečane večere uz muzički program za 420 evra po osobi.
Cijena trodnevnog aranžmana u hotelu "Plalinka" na Žabljaku košta 270 evra, a ulaznica za doček Nove godine sa svečanom večerom 95 evra.

Sarajevo

U Sarajevu će centralni program i ove godine biti na platou ispred BBI centra i trajaće od 21 do ranih jutarnjih časova.  Centralni program započeće nastupom mlade grupe "Futavci", potom nastupaju bend "Emir&Frozen Camels", grupa "Letu štuke", bend "Karne" i "Tifa&Band". U ponoć nastupa Nina Badrić sa desetočlanim bendom, a poslije nje makedonska zvijezda Kiril Džajkovski sa svojim bendom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana