Dajanina ispovijest: Osjećala sam se kao jagnje koje vode na klanje VIDEO

Agencije
Dajanina ispovijest: Osjećala sam se kao jagnje koje vode na klanje VIDEO

Nedavno objavljeni transkripti audio snimaka koje je Dajna slala Endrjuu Mortonu, autoru njene biografije "Diana: Her True Story", otkrivaju datalje o njenom venčanju i braku sa princom Čarlesom i njegovoj aferi sa Kamilom Parker Bouls.

Niko nije mogao ni da sanja u kakvom stanju je bila Lejdi Dajna samo nekoliko nedjelja poslije vjenčanja, koje je preko televizijskih prijamnika pratilo 750 miliona gledalaca.

Dajana je odlučila da ispriča svoju priču, a Mortonu je snimke slala preko posrednika. Jedini njen uslov je bio da se ne sazna da je ona odavala ikakve informacije.

"Vjenčali smo se u srijedu. U ponedjeljak (27. jula 1981.) smo bili na posljednjoj probi i već tada sve kamere su bile uperene u nas. Shvatila sam kako će izgledati moja svadba. Isplakala sam se. Slomila sam se zbog raznih stvari. Čak je i priča sa Kamilom postala aktuelna tokom naše vjeridbe. Očajnički sam pokušavala zrelo da se odnosim prema cijeloj situaciji, ali nisam imala nikakvih temelja za tako nešto i nisam ni sa kim mogla o tome da pričam", rekla je Dajna i prisjetila se da su ona i Čarls bili jako umorni na dan vjenčanja.

On joj je veče prije "velikog dana" poslao prsten i poruku u kojoj je pisalo:

"Jako sam ponosan na tebe. Kada sutra dođeš u crkvu, ja ću te čekati pred oltarom. Samo ih sve gledaj u oči i 'sredi ih'".

Dajna je noć prije svadbe imala jednu od gorih "bulimičnih epizoda".

"Pojela sam sve što sam mogla da pronađem. Niko nije razumio šta se događa. Sve je bilo obavijeno velom tajne. To veče bilo mi je loše, a to je bio i pokazatelj stvari koje slijede", ispričala je ona.

Uoči same svadbe bila je jako mirna.

"Bila sam jako, jako mirna, smrtno mirna. Osjećala sam se kao jagnje koje vode na klanje. Nisam mogla ništa da uradim. Uoči vjenčanja provela sam svoju posljednju noć slobode sa sestrom Džejn u Klarens Hausu", povjerila se Mortonu.

Prisjetila se da je, dok je koračala prema oltaru, pogledom tražila Kamilu, jer je znala da je tu negdje.

"Sjećam se da sam bila toliko zaljubljena u svog budućeg supruga da nisam mogla da skrenem pogled sa nega. Zaista sam mislila da sam najsrećnija djevojka na svijetu. On će se brinuti o meni do kraja života. Eto, jako sam pogrešila sa tom pretpostavkom", prisjetila se.

Diana je tokom poziranja nakon vjenčanja shvatila i da je pred njom velika uloga, ali nije znala što će morati da radi i zbog toga ju je hvatala panika.

"Nikada nisam zaista pokušala da otkažem vjenčanje, ali najgori trenutak je došao kada smo došli u Broudlands, gdje smo proveli prvi dio našeg medenog mjeseca. Mislila sam da sam samo loše volje i imala sam veliku nadu u sebi, koja je nestala kroz dan ili dva. Tokom prvog dijela medenog mjeseca, Čarls je sve vrijeme čitao knjige koje smo onda morali tokom ručka da analiziramo. U drugom dijelu medenog mjeseca, koji smo proveli na jahti, svako veče smo morali da zabavljamo sve najvažnije ljude u zemlji. Uopšte nismo imali vremena za sebe i jako teško sam to prihvatala", ispričala he Dajana.

Tada je imala najveće probleme sa bulimijom. Prejedala se i dvije sekunde kasnije povraćala. Zbog toga je imala problema sa emocijama, pa je skoro cio medeni mjesec provela u suzama. Poslije medenog mjeseca, Dajna je postala opsjednuta Kamilom, koju je sanjala skoro svako veče. Čarls joj je doveo i psihijatra, ali on nije mogao da joj pomogne, pa joj je stalno bivalo sve gore i gore.

"Problem je bilo to što su svi mislili da ću da se naviknem da sam Princeza od Velsa preko noći. Sa mnom su se vi ponašali kao da sam od stakla, ali sam se ja i dalje prema svima ponašala isto", rekla je ona prisjećajući se da je njenom suprugu majka uvijek bila bila na prvom mjestu, pa onda baka, a tek na kraju ona.

"Morali su da mi objasne da je to normalno, jer, glupe li pomisli, ja sam uvijek mislila da čoveku supruga mora da bude na prvom mjestu, pa tek onda svi ostali", ispovedala se Dajna.

"Tada sam i smršala najviše u životu, pa su ljudi počeli da komentarišu moj izgled. Bila sam toliko depresivna da sam pokušala da presječem vene", priznala je princeza Mortonu. Vratila se u London gdje je nekoliko psihoanalitičara i psihijatara pokušalo da joj pomogne, pa su ju stavili na terapiju valijumom i, kako je rekla, "svim ostalim".

Na kraju je, ipak, sama Dajna rekla ljekarima da joj ne trebaju lijekovi već samo vrijeme da se navikne na svoju novu ulogu. Situacija joj se, međutim, naglo poboljšala kada je u oktobru saznala da je trudna. Ipak, zbog bulimije i stalnih obaveza, trudnoću je jako teško podnosila. Zbog svega toga, kraljevska porodica je gledala na nju kao na problem pa su svi komentarisali "jadan Čarls".

Dajana je još otkrila i da, nekoliko godina nakon vjenčanja sa princom Čarlsom, nije razgovarala sa svojom majkom pošto se osjećala kao da ju je izdala tokom vjenčanja.

"Stalno je plakala i govorila da ne može da se nosi sa pritiskom. Ja sam ipak mislila da sam ja bila ta koja je pod pritiskom, pošto sam se ja udavala. Strašno me je izneverila", otkrila je princeza Dajna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana