Žučna rasprava Saveza za promjene i premijera RS o aferi Snimak

G. M.
Žučna rasprava Saveza za promjene i premijera RS o aferi Snimak

Banjaluka - Predstavnici Saveza za promjene tvrde da je privatna analiza audio-snimka na kojem navodno predsjednik Vlade RS Željka Cvijanović govori o "kupovini" poslanika u Skupštini pokazala da je snimak autentičan, dok je premijer RS istup opozicije ocijenila kao još jedan igrokaz potrošene opozicije i najobičniji cirkus.

Dragan Čavić, poslanik NDP-a, na konferenciji opozicije juče je u Banjaluci rekao, da traže ostavke u Vladi i MUP-u RS te ukidanje Specijalnog tužilaštva RS.

- Sve ovo ne može biti dokaz za pravno gonjenje, ali dobili smo potvrdu da su predstavnici institucija vlasti RS govorili neistinu. Cvijanovićeva treba da podnese ostavku - kaže Čavić koji tvrdi da zna da je to neko snimio iz SNSD-a.

Premijer RS kaže da pošto je i sama opozicija rekla da materijal koji prezentuju nije pravno upotrebljiv, njihov nastup je najobičniji cirkus. Ističe da priča o snimku jedina tema koja opoziciju još drži na okupu i kojom nastoje da prikriju svoje katastrofalne greške koje čine u Sarajevu, kao i sopstvenu političku slabost i unutrašnja cijepanja.

Poslanik SRS RS Milanko Mihajlica najavio je da će zatražiti zasjedanje skupštinskog Odbora za bezbjednost o tom slučaju, dok je Branislav Borenović u ime PDP-a postavio pitanje legitimiteta svih odluka koje je donijela Vlada, a šef Kluba poslanika SDS-a Vukota Govedarica naveo je da je snimak pokazao da RS ima problem s prevarantima.  Poslanik stranke Napredna Srpska Adam Šukalo rekao je da više neće sjediti u skupštinskoj sali kada tu bude i premijer.

Direktor policije RS Gojko Vasić kaže da se radi o nezakonito pribavljenom snimku koji je vještačen nezakonito.

Čavić je rekao da je, na njegov zahtjev, privatna detektivska agencija "Krist i partners" forenzičku analizu snimka obavila u Nacionalnom forenzičkom institutu u Holandiji.

Specijalno tužilaštvo u junu je zbog nedostatka dokaza obustavilo istragu u aferi "Snimak".

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana