Zoran Stanković svjedočio na suđenju Naseru Oriću: Komandir policije ubijen pucnjem i udarcem u glavu

Ž. D.
Zoran Stanković svjedočio na suđenju Naseru Oriću: Komandir policije ubijen pucnjem i udarcem u glavu

Sarajevo - Komandir policije u Bratuncu Milutin Milošević, čiji su posmrtni ostaci pronađeni u masovnoj grobnici u Sandićima kod Srebrenice 1993. godine, umro je nasilnom smrću od posljedica ranjavanja iz pištolja i udarca u glavu.

Tu tvrdnju iznio je juče vještak i ljekar specijalista sudske medicine Zoran Stanković iz Beograda, koji je kao svjedok Tužilaštva BiH juče dao iskaz u Sudu BiH na suđenju ratnom komandantu Armije RBiH u Srebrenici Naseru Oriću i njegovom saborcu i tjelohranitelju Sabahudinu Muhiću. Oni su optuženi da su 1992. ubili Miloševića, Slobodana Ilića i Mitra Savića.

- Na Miloševićevom tijelu su pronađene dvije povrede, jedna u lijevom podlopatičnom predjelu, koja je nastala od projektila koji je nađen u tijelu, dok je druga zjapeća rana bila na lobanji i nastala je od tupog tvrdog predmeta - kundaka, kamena, motke, cigle ili nečeg sličnog. Te dvije povrede su uzrok njegove smrti. Povreda na glavi najvjerovatnije je nanesena nakon ranjavanja i nakon udarca tupim predmetom je nastupila smrt - istakao je Stanković koji je iznio obdukcioni nalaz koji je sačinio 22. marta 1993. godine i uz koji je priložio i šest fotografija.

Orić je otkrio "Glasu Srpske" da je nedavno bio u Srebrenici, a prije nekoliko dana i u Beogradu.

- Bio sam sa radnim kolegom koji živi u Beogradu. Ostali smo drugovi i bio sam kod njega - rekao je Orić.

Naredno ročište zakazano je za 6. septembar.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana