Stanari Studentskog centra Nikola Tesla u Banjaluci peticijom traže grijanje i toplu vodu

Danijela Stokanić
Stanari Studentskog centra Nikola Tesla u Banjaluci peticijom traže grijanje i toplu vodu

Banjaluka - Gotovo svi stanari prva dva paviljona Studentskog centra "Nikola Tesla" u Banjaluci, koji se danima smrzavaju i kupaju hladnom vodom, u petak su peticijom zatražili bolje uslove smještaja.

Od hiljadu studenata, koji borave u ovim paviljonima, svoj potpis na peticiju je stavilo njih više od 800, dok se očekuje da će drugi to učiniti kada se vrate u dom, jer su zbog praznika otišli kućama. Peticiju je pokrenula Skupština studenata centra, čiji predsjednik Ljubiša Karlica ističe da će spisak sa potpisima studenata dobiti Ministarstvo prosvjete i kulture RS, Univerzitet Banjaluka, gradonačelnik Igor Radojičić i direktor doma Zoran Babić.

- Neka svi znaju u kakvim uslovima živimo. Samo tražimo da imamo tople sobe i vodu, ništa više. Ukoliko ovaj problem uskoro ne bude riješen, onda ćemo posegnuti za radikalnijim mjerama, jer smo do sada više puta bili izigrani - kazao je on.

Peticiju je među prvima potpisala Dragana Eremija, jer, kako kaže, tople vode nema otkad se vratila sa praznika.

- Topla voda dođe samo povremeno i to na prvom spratu oko sedam časova i nekad kratko naveče, dok je studenti na višim spratovima mogu samo sanjati - rekla je ova studentkinja.

Dodala je da posljednjih dana imaju problema i sa strujom.

Peticiju je potpisao i student Stefan Soldo, koji se sa nestašicom tople vode bori otkad se uselio u ovaj dom. Kaže da su i ranije na razne načine upozoravali nadležne, ali ništa nije učinjeno.

Peticija nije iznenadila prvog čovjeka doma Zorana Babića.

- Trenutno je teško uraditi nešto konkretno, dok za to ne budu stvoreni vremenski uslovi, ali daćemo sve od sebe da koliko-toliko ublažimo muke stanara - rekao je Babić.

Stručnjaci

Zoran Babić kaže da je Uprava Studentskog centra "Nikola Tesla" angažovala stručnjake Mašinskog fakulteta kako bi pronašli rješenje za probleme sa grijanjem i toplom vodom.

- Ovih dana od stručnjaka očekujem konačno rješenje - rekao je Babić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana