Srpskim ljekarima nije dozvoljeno da pregledaju generala Mladića

Srna
Srpskim ljekarima nije dozvoljeno da pregledaju generala Mladića

Beograd - Ljekari iz Srbije sljedeće sedmice neće pregledati teško bolesnog generala Ratka Mladića jer je Haški tribunal obavijesto odbranu da nije u mogućnosti da organizuje pregled, rekao je branilac Branko Lukić. Lukić kaže da u obavještenju iz Haga, koje su branioci dobili juče, Tribunal nije dao nikakvo objašnjenje zašto se pregled odgađa.

"Samo su naveli da nisu u mogućnosti da to organizuju i gotovo. Mogu samo da nagađam razlog, a to je zlonamernost", rekao je Lukić za beogradske "Večernje novosti".


On je podsjetio da je odbrana prije dva mjeseca zatražila da general Mladić bude pregledan u bilo koja dva dana u posljednjoj sedmici oktobra.

"Neverovatno je da dva meseca nisu mogli to da organizju. Jedino logično objašnjenje je da nisu ni hteli", rekao je Lukić.

On navodi da branioci sada moraju da prolaze iste procedure ispočetka i da je pitanje da li će srpskim ljekarima uopšte biti dozvoljeno da Mladića pregledaju ove godine.

Generalov sin Darko Mladić ocijenio je da se Tribunal ponaša bahato i sabotira pregled njegovog oca. "Pravno ne smeju to da rade, jer smo ispunili sve što se prema pravilima zahteva. Zaista se ponašaju bahato", rekao je Darko Mladić.

On je naveo da je Tribunal isto postupao i kada su porodica i odbrana tražili da generala Mladića pregledaju ruski ljekari.

"Stalno su odgađali iz besmislenih razloga, pa smo dve godine čekali na dozvolu", rekao je Darko Mladić.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana