SNSD kreće u reorganizaciju na svim nivoima

S.T.
SNSD kreće u reorganizaciju na svim nivoima

Banjaluka - Predsjednik Izvršnog odbora SNSD-a Nebojša Radmanović rekao je da će se sjednica ovog odbora odvijati u tri nastavka prije nego što bude sjednica Glavnog odbora koja će se održati tek kada se objave konačni rezultati izbora.

"Ono što je jasno jeste da će Izvršni odbor pokrenuti pitanja prema Glavnom odboru oko određenih reogranizacija unutar  SNSD-a koje smo vidjeli i ranije prije izbora, ali nismo bili u poziciji da to uradimo - rekao je Ramanović nakon sjednice Izvršnog odbora večeras u Banjaluci

On je dodao da nema nema nekih veliki poteza, rušenja i smjena kao što su neki očekivali, te da ih neće ni biti.

"SNSD jeste izgubio jedan broj načelnika ali njegov ukupan rezultat nije loš. Interesantno je da niko ne spominje smjene u drugim partijama a ima onih koji su veliki gubitnici" - istakao je Radmanović.

On je rakao da će SNSD iskoristiti ovu priliku da popravi uočene slabosti, ne samo na lokalnom nivou nego i u Glavnom i Izvršnom odboru.

"Sve što radimo radimo da bismo pobijedili na izborima 2014. godine jer procijenjujemo da su alternative u RS slabe. - naglasio je Radmanović

Predsjendik SNSD-a Milorad Dodik rekao je da se Izvršni odbor bavi jačanjem stranke i onim što treba učiniti u narednom vremenu.

" To radimo uz činjenicu da su se desili izbori i da su poznate posljedice tih izbora ali SNSD ima ukupnu snagu da stabilizuje svoju strukturu i ozbiljno se pripremi za iduće izbore. - rekao je Dodik

On je dodao da je do sada raspušteno deset opštinskih odbora zato što što su imale loše rezultete

" Jedan broj odbora koji je isto imao lošije rezultate mogu da naprave skupštinske većine i oni nisu raspušteni, a u gotovo svim odborima buće održani unutarstranački izbori onda kada to zaključi Glavni odbor - istakao je Dodik.

On je rekao da se SNSD suprostavlja tome da im neko drugi nameće šta će raditi,

"Imamo dovoljno unutrašnje snage da sagledamo sve slabosti organizacije, određenih pojedinaca i procesa koji su se dešavali, te da napravimo adekvatne akcione planove za svako otvoreno pitanje koje uočimo i to se neće uraditi na jednoj sjednici Izvršnog odbora - rekao je Dodik

Dodao je da je sve to jedan proces i da će SNSD za mjesec do tri imati kompletan plan reorganizacije stranke,

On je istakao da će ulazak više partija u lokalne parlamente dovesti do problema, a kao primjere je naveo skupštinu Teslića u kojoj će biti 15 partija te Prnjavora gdje će biti po jedan odbornik iz devet različitih partija.

"SNSD je i dalje stava da se ide na izborni proces koji bi podrazumjevao zatvorene liste i veći cenzus ali to ne zavisi samo od nas" rekao je Dodik.

Dodik je još istakao da SNSD nije doživio dramatičan poraz nego upozorenje za popravljanje pozicija.

"Naredne sjednice Izvršnog odbora uz ekpertize stručnjaka doprinijeće da partija uđe sposobnija i spremnija kao i akciono jdinstvenija za iduće izbore, - zaključio je Dodik i dodao da je većina članova Izvršnog odbora govorila i o dijelu sopstvene odgovornosti što daje snagu SNSD-u da ide dalje"

Kalabić i Gostić

"Glas Srpske" saznaje da je tokom sjednice Izvršnog odbora vodiža žustra rasprava oko odgovornosti rukovodstva prnjavorskog SNSD-a na čeli sa Dragom Kalabićem kao i dobojskog SNSD-a koga predvodi Uroš Gostić, koji je više puta izlazio sa zasjedanja sjednice. Rasprava se vodila i odgovornosti rukovodsva bijeljinskog obora i Miroslava Milovanovića za koga nisu, navodno, iznesene žestoke kritike kao za Kalabića i Gostića.

Predsjednik stranke Milorad Dodik napustio je sjednicu nakon davanja izjava medijima,  odnosno poslije dva i po časa zajsedanja dok su se ostali članovi vratili na nastavak sjednice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana