Vulin: EU bi protestvovala zbog diskriminavcije pasa, ali ne i Srba

SRNA
Vulin: EU bi protestvovala zbog diskriminavcije pasa, ali ne i Srba

BEOGRAD – Evropska unija bi uložila protest zbog diskriminacije pasa da su na koalicionom sporazumu HDZ-a i Domovinskog pokreta napisali "zabranjeno za Srbe i pse", ocijenio je potpredsjednik Vlade Srbije Aleksandar Vulin povodom zahtjeva Domovinskog pokreta da Srbi nipošto ne smiju da uđu u novu Vladu Hrvatske sa čim se lider HDZ-a Andrej Plenković saglasio.

Vulin je naveo da je ključni uslov Domovinskog pokreta za formiranje Vlade Hrvatske "da Srbi ne budu dio većine", te ukazao da se HDž lako složio sa tim zahtjevom, zadovoljan što se od njega ne traži ništa suprotno politici nasljednika Nezavisne Države Hrvatske /NDH/.

"Ne znam da li veći prezir zaslužuje vlada u kojoj je mržnja prema Srbima politički korektan uslov ili EU koja nema nijednu primedbu na tako formiranu vladu", dodao je Vulin.

On smatra da je etnički čista Hrvatska i etnički čista njena vlada, hrvatska osveta potomcima srpskih antifašističkih ustanika za Dan pobjede, saopšteno je iz kabineta potpredsjednika Vlade Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana