Migrante krijumčare i sami migranti

V. K.
Migrante krijumčare i sami migranti

Sarajevo - Migrantska kriza u BiH ne jenjava, a najviše problema ima u okolini Bihaća, gdje je došlo do novih sukoba između ilegalnih migranata koje su nadležni počeli da hapse i jer se pridružuju krijumčarima ljudima.

Portparol Ministarstva unutrašnjih poslova Unsko-sanskog kantona Snežana Galić potvrdila je juče da je u Đačkom domu u blizini Bihaća došlo do masovne tuče migranata zbog koje je intervenisala i policija. U akciji koja je uslijedila nakon nemilih događaja u domu učestvovalo je oko 170 policajaca i specijalaca.

Nekoliko migranata je, prema nezvaničnim informacijama, lišeno slobode, a pronađena je i određena količina droge i hladnog oružja. Kantonalni MUP saopštio je ranije da je više lica povrijeđeno u dva sukoba migranata u kampu u Đačkom domu i da su pripadnici policije bili prinuđeni da ispale i nekolika hitaca upozorenja kada je veća grupa migranata krenula prema njima.

Operativnu akciju “Centar” sprovela je juče i Granična policija BiH, a uhapšena su dva državljanina Pakistana i po jedan iz Irana i BiH zbog sumnje da su krijumčarili migrante. Pretreseni su objekti u Sarajevu i Mostaru, a specifičnost akcije je da su kao krijumčari ljudi prvi put identifikovani ilegalni migranti. Za krijumčarenje preko granice BiH naplaćivali su 1.500 evra po osobi, dok su za krijumčarenje do Italije uzimali 4.000 evra.

Teške povrede u sarajevskom naselju Dobrinja u ponedjeljak uveče zadobio je tridesetjednogodišnji Pakistanac nakon što je pao sa zgrade koja je u izgradnji, a koju posljednjih nekoliko mjeseci koriste migranti kako bi se sklonili od kiše ili prespavali.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana