Jusko: Optužbe Konakovića i Ademovića čisto politikantstvo

Srna
Jusko: Optužbe Konakovića i Ademovića čisto politikantstvo

Sarajevo - Ministar komunikacija i transporta BiH Ismir Jusko poručio je danas da je sa saradnicima iz Ministarstva za dvije godine obezbijedio dvije i po milijarde KM za gradnju transportne infrastrukture u BiH, ocijenivši kao čisto politikantstvo optužbe bivših funkcionera SDA Dine Konakovića i Kemala Ademovića u vezi početka izgradnje Pelješkog mosta.

Jusko je oštro odgovorio na optužbe Konakovića i Ademovića, a u vezi početka gradnje Pelješkog mosta, ističući da je lično BiH donio 2,5 milijardi KM za puteve, dok bivši premijer Kantona Sarajevo Konaković nije riješio ni Prvu transverzalu.


“Ministarstvo komunikacija i transporta BiH, kao ni ministar nisu nadležni za vođenje spoljne politike BiH. To je isključivo posao Predsjedništva BiH ili Savjeta ministara. Pelješki most je specifično pitanje u odnosima BiH i Hrvatske, te o njemu odlučujuću ulogu imaju Predsjedništvo BiH, Savjet ministara i Parlamentarna skupština BiH”, saopšteno je iz Ministarstva komunikacija i transporta BiH.

Jusko /SBB/ je podsjetio Konakovića da su na čelu tih institucija njegovi donedavni partijski drugovi i šefovi iz SDA Bakir Izetbegović, Denis Zvizdić i Šefik Džaferović.

On je ocijenio da je BiH “daleko odmakla” u regionalnom projektu povezivanja Sarajeva i Beograda modernom saobraćajnicom, uz veliku pomoć Vlade Turske, kao i da je ubrzana izgradnja mosta na rijeci Savi kod Svilaja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana