Ivanić: Nastaviti stvaranje povoljnog ambijenta za investicije

Srna
Ivanić: Nastaviti stvaranje povoljnog ambijenta za investicije

Sarajevo - Nadležne institucije u BiH nastaviće da stvaraju povoljan ambijent za investicije, rekao je u Majamiju član Predsjedništva BiH iz Republike Srpske Mladen Ivanić, koji je na poziv fondacije Jarl Hjalmarson /JHF/ učestvovao u specijalnom četvorodnevnom programu za investicije i razvoj.

Ivanić i ministar inostranih poslova BiH Igor Crnadak, koji je takođe učestvovao u programu, predstavili su političke i ekonomske prilike u BiH, kao i cjelokupni napredak u sprovođenju Reformske agende, te brojne prijedloge za poboljšanje poslovne klime.

Tokom razgovora s predstavnicima više od 100 kompanija i poslovnih udruženja izražena je zainteresovanost za ulaganja u BiH, posebno u oblasti obrade drveta, proizvodnje namještaja i finansijskog poslovanja, saopšteno je iz Predsjedništva BiH.

Postignut je dogovor da grupa investitora iz ovog dijela SAD u prvoj polovini naredne godine posjeti BiH i razgovara s potencijalnim partnerima.

Dogovoreno je da u maju naredne godine bude održana političko-poslovna regionalna konferencija u Banjaluci, čiji će domaćin biti Mladen Ivanić, tokom mandata predsjedavajućeg Predsjedništva BiH, dodaje se u saopštenju.

Fondacija Jarl Hjalmarson, koja će pružiti podršku prilikom posjete američkih investitora, takođe će biti saorganizator konferencije.

Ta fondacija već godinama pruža podršku zemljama Balkana na putu sprovođenja reformi, ekonomskog osnaživanja i jačanja kapaciteta za privlačenje direktnih stranih investicija.

Tokom četvorodnevnog programa Ivanić se sastao s brojnim predstavnicima poslovne zajednice Majamija i Floride.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana