Терор у Барселони: 13 мртвих, 50 повређених у нападу камионом на групу пјешака

Б92
Терор у Барселони: 13 мртвих, 50 повређених у нападу камионом на групу пјешака

Барселон - Каталонски министар унутрашњих послова Жоаким Форн је потврдио да је 13 особа страдало, а 50 повређено у терористичком нападу који се догодио у Барселони.

Такође, потврдио је да је једна особа ухапшена и да се "третира као терориста", а демантовао је наводе медија да је послије напада дошло до талачке кризе у једном ресторану.

Каталонска полиција је објавила фотографију особе за коју се сумња да је извршила терористички напад у Барселони.

Нападач је идентификован као Дрис Оукабир, пореклом из Магреба, који има пребивалиште у Шпанији.

Ел Мундо пише да је он живио на југу Француске и да се недавно преселио у Каталонију.

У групу пјешака у центру Барселоне у четвртак по подне је улетио комби, послије чега су свјетски медији јавили да су два наоружана мушкарца упала у један ресторан.

Министарство унутрашњих послова Каталоније је саопштило да је 13 особа страдало, а да је 50 повређено у нападу, као и да је ухапшена једна особа.

Полиција је кренула у интензивну потрагу за возачем, који је побегао из возила. АФП преноси изјаве полицијских званичника да је у питању терористички напад.

Подаци о жртвама су били опречни, поједини медији тврде, цитирајући полицијске изворе, да има 13 жртава, као и да је велики број особа повређен. То је касније и потврђено из полиције, као и да је ухапшена једна особа, те да није било талачке кризе у ресторану.


Једна особа је ухапшена у Барселони, под сумњом да има везе са терористичким нападом који се догодио у четвртак, преносе светски медији.

Медији тврде и да се код пијаце Ла Бокерија чула пуцњава.

Ројтерс наводи да је возило улетило у групу од неколико десетина људи, који су се налазили на тротоару.

Додаје се и да се инцидент догодио у Улици Ла Рамбла, која је веома популарна међу туристима. Недуго затим, медији су пренијели да су наоружани нападачи упали у један ресторан.

Полиција је издала наређење да се затворе све околне улице, као и станице метроа.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана