Путин и Порошенко да сарађују

Агенције
Путин и Порошенко да сарађују

Париз - Франсоа Оланд и Ангела Меркел позвали су Владимира Путина и Петра Порошенка да заједно раде на прекиду ватре у Украјини.

Француски предсједник Франсоа Оланд и њемачка канцеларка Ангела Меркел позвали су данас предсједнике Русије и Украјине, Владимира Путина и Петра Порошенка, да "заједно раде на примјени прекида ватре у Украјини".

"Они су примили к знању прве кораке руских власти у циљу смиривања кризе на истоку Украјине и охрабрили су двојицу предсједника да заједно раде на успостављању механизма провјеравања примјене прекида ватре уз помоћ Организације за европску безбједност и сарадњу (ОЕБС)", саопштила је Јелисејска палата.

Оланд и Меркелова су такође затражили да Порошенко и Путин спроведу "ефикасну контролу руско-украјинске границе", додаје се у француском саопштењу.

Путин је јуче затражио од горњег дома руског парламента, Савјета Федерације, да укине одлуку од 1. марта о употреби руске војске на територији Украјине.

Порошенко је поздравио Путинову одлуку, оцијењујући да је то "први конкретни корак" ка рјешавању ситуације на истоку те земље.

Путин је такође апеловао да се продужи привремени прекид ватре који за сада траје до петка.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана