Пет ухапшених после експлозије у Бриселу

Агенције
Пет ухапшених после експлозије у Бриселу

Брисел - Пет особа је ухапшено послије експлозије и пожара који је избио у Институту за криминологију у Бриселу, саопштило је тужилаштво у главном граду Белгије.

Тужилаштво у Бриселу отворило је данас истрагу послије јаке експлозије која је огјекнула рано јутрос у сједишту института за криминологију у којој није било никога али је причињена знатна материјална штета.

"Хипотеза о терористичком нападу још није потврђена. Очигледно је да је у интересу многих људи да се уклоне неки инкриминисани докази њихове криминалне прошлости који се налазе у институту. Истрага је у току и разматра се неколико трагова", навело је тужилаштво.

Пет особа је ухапшено у околини института одмах послије инцидента, додало је тужилаштво наводећи да је њихово испитивање у току.

Државна телевизија РТБФ јавила је рано јутрос да је прије експлозије један аутомобил пуном брзином ушао у двориште Института.Институт за криминологију помаже и савјетује белгијске судске органе у разним истрагама. Институт има задатак да анализира и иденфикује трагове осумњичених као и да провјерава правилно функционисање процедура у кривичном судском систему Белгије.

Белгија је у високој приправности од напада на аеродром у Бриселу 22. марта, када је убијено више од 30 особа. Одговорност за тај напад су преузели џихадисти из Исламске државе.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана