Москва: Опипљиве посљедице по САД

Танјуг
Москва: Опипљиве посљедице по САД

Москва - Званична Москва упозорила да ће нов круг санкција које јој је увео Запад имати "прилично опипљиве посљедице" по Сједињене Америчке Државе.

Москва је оптужила Вашингтон да жели да казни руску владу због њене одлучности у спровођењу сопствене државне политике.

У саопштењу руског Министарства спољних послова се наводи: "Такве одлуке Вашингтона могу само додатно да погоршају америчко-руске односе и створе изузетно неповољну климу у међународним односима, у којима је сарадња између наше двије земље често имала одлучујућу улогу", пренио је Ројтерс.

"Стварна штета од увођења тако деструктивних и кратковидих мјера ће бити прилично опипљива за Вашингтон", наводи се у саопштењу.

Руско министарство је навело како се чини да Вашингтон "ради на једном једином циљу, да се са нама обрачуна због наше независне политике која њима не одговара".

Предсједник САД Барак Обама изјавио је синоћ да се његова земља придружује Европској унији у увођењу нових санкција Русији.

"С опсежним санкцијама које данас објављујемо наставићемо да додајемо притисак на Русију, укључујући сараднике и компаније које подржава илегалне активности Русије у Украјини", рекао је Обама.

"САД уводе нове санкције у кључним секторима руске економије - енергетици, (индустрији) наоружања и финансијама", изјавио је он и навео да ће бити заустављен извоз "специфичних добара и технологија руском енергетском сектору".

Обама је прецизирао да се "проширују санкције на још руских банака и компанија" из области одбране. Вашингтон такође суспендује кредите и финансирање економских развојних пројеката у Русији, рекао је предсједник САД.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана