Лавров: Једностране акције Вашингтона изазвале бијес Анкаре

Срна
Лавров: Једностране акције Вашингтона изазвале бијес Анкаре

Москва - Руски министар иностраних послова Сергеј Лавров рекао је да су једностране акције САД у Ирану и Сирији разбјесниле Турску.

"Многи политички аналитичари питају зашто се уопште бринемо и говоре жшто горе, то бољеж нека САД доказују да нису способне за договор, своју рушилачку улогу у мировним процесима, било у Ирану, било у Сирији, гдје се сада, такође, предузимају једностране акције које су изазвале бијес Турске", рекао је Лавров за "Комерсант".


Одговарајући на питање да ли за Русију може да буде од користи неуспјех иранског нуклеарног споразума, пошто ће у том случају Вашингтон бити изолован, Лавров је изјавио да "таква школа мишљења не постоји код руског руководства".

Он је додао да покушај промјене спољне политике Русије притиском на елите и одређене компаније нема перспективу, пренио је "Спутњик".

"То што наша спољна политика има широку подршку најбољи је доказ да покушај да се она промјени притиском на елиту и одређене компаније нема перспективу", рекао је Лавров, коментаришући амерички извештај о санкцијама које могу да буду уведене и руским званичним лицима и бизнисменима.

Раговор са Лавровим вођен је почетком седмице.

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана