Dron pao u krug Bijele kuće

Tanjug
Dron pao u krug Bijele kuće

Vašington - Tajna služba SAD objavila je da je objekat koji je danas pronađen u Bijeloj kući dron , a trenutno se istražuje kako je on dospio tu.

U pitanju je "bespilotna letjelica, kvad-kopter dugačak oko 30 centimetara", saopšteno je.

Prethodno je objavljeno da je tajna služba pronašla je "napravu" u Bijeloj kući, dok je američki predsjednik odsutan i nalazi se u posjeti Indiji, rekao je portparol Džoš Ernest.

"Postojala je naprava koju je otkrila Tajna služba u Bijeloj kući. Prve indikacije ukazuju da ne predstavlja bilo kakvu vrstu aktuelne pretnje bilo kome sada u Bijeloj kući", potvrdio je Ernest koji se nalazi u Indiji, u pratnji američkog predsjednika, prenijela je agencija AFP.

U Bijeloj kući u Vašingtonu bio je mrak do danas pred zoru, kada su zatreperila rotaciona svijetla grupisanih vatrogasnih vozila kod jugoistočnog ulaza u rezidenciju američkog predsjednika, dodaje AP.

Bezbjednosne trake za obilježavanje postavljene su oko Bijele kuće da bi bio ograničen pristup objektu.

Tajna služba SAD-a nije imala komentar na ono što se danas dešavalo u Bijeloj kući, dok je američki predsjednik odsutan.

Obama i njegova supruga Mišel nalaze se u trodnevnoj posjeti Indiji, sa planiranim kratkim boravkom u Saudijskoj Arabiji, u utorak, prije povratka u Vašington.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici i Twitter nalogu.

© AD "Glas Srpske" Banja Luka, 2018., ISSN 2303-7385, Sva prava pridržana