Дрон пао у круг Бијеле куће

Танјуг
Дрон пао у круг Бијеле куће

Вашингтон - Тајна служба САД објавила је да је објекат који је данас пронађен у Бијелој кући дрон , а тренутно се истражује како је он доспио ту.

У питању је "беспилотна летјелица, квад-коптер дугачак око 30 центиметара", саопштено је.

Претходно је објављено да је тајна служба пронашла је "направу" у Бијелој кући, док је амерички предсједник одсутан и налази се у посјети Индији, рекао је портпарол Џош Ернест.

"Постојала је направа коју је открила Тајна служба у Бијелој кући. Прве индикације указују да не представља било какву врсту актуелне претње било коме сада у Бијелој кући", потврдио је Ернест који се налази у Индији, у пратњи америчког предсједника, пренијела је агенција АФП.

У Бијелој кући у Вашингтону био је мрак до данас пред зору, када су затреперила ротациона свијетла груписаних ватрогасних возила код југоисточног улаза у резиденцију америчког предсједника, додаје АП.

Безбједносне траке за обиљежавање постављене су око Бијеле куће да би био ограничен приступ објекту.

Тајна служба САД-а није имала коментар на оно што се данас дешавало у Бијелој кући, док је амерички предсједник одсутан.

Обама и његова супруга Мишел налазе се у тродневној посјети Индији, са планираним кратким боравком у Саудијској Арабији, у уторак, прије повратка у Вашингтон.

 

Пратите нас на нашој Фејсбук и Инстаграм страници и Твитер налогу.

© АД "Глас Српске" Бања Лука, 2018., ISSN 2303-7385, Сва права придржана